© Sam Van Aken

Dette træ har 40 forskellige frugter

Se professoren Sam Van Akens projekt af træet, som gror hele 40 forskellige frugter samtidig.

Ved første øjekast ligner det umiddelbart et helt almindeligt træ med blade i fine hvide og lyserøde nuancer. Men træet med de 40 forskellige frugter er faktisk en del af et projekt af det amerikanske professor og kunstner Sam Van Aken, som konstant søger at forbedre sin metode, når han gror træets frugter.

Hvert eneste træ er skabt ved hjælp af en særlig form for podning, hvor Sam Van Aken skærer en lille, spirende gren af et frugttræ og flytter det over på sit eget træ. Herfra tager det omkring ni år, før den lille gren er forenet med det nye træ og kan afgive frugt.

Læs også: Hvad siger din yndlingsblomst om dig?

Projektet udsprang oprindeligt af en fascination af den særlige podningsteknik, som gør det muligt at gro flere forskellige frugter på det samme træ. Senere blev det for Sam Van Aken også interessant at se, hvilke specielle og mindre tilgængelige frugter han kunne få til at vokse på træet. Lige nu kan man særligt finde frugter som ferskner, blommer, abrikoser, kirsebær og mandler på det farvefyldte træ.

Fordi træet er udstyret med så mange forskellige frugter, som høstes på forskellige tidspunkter af året, er træet som oftest fyldt med de fineste blomster. Og særligt denne smukke oplevelse får kunstneren til at fortsætte sit projekt.

Læs også: Penisblomsten springer ud i Denver.

Du kan læse mere om professor og kunstner Sam Van Aken og det sjove frugttræ på hans hjemmeside.