Blomsterfarver og -trends netop nu

Blomsterekspert og -designer Annette von Einem giver os her svar på, hvilke farver der gør sig gældende i blomsterverdenen netop nu. Få tips til at indrette med blomster og lær hvilke farvekombinationer der vil fungere godt i dit hjem i denne sæson.

Hvilke farver og farvekombinationer ser vi for tiden i blomsterverdenen?

"Vi mærker ofte en brancheafsmitning fra moden, og vi mærker en tendens af sorbet farver. Det kan være fersken, coral, gul, grå toner, støvet blå, ikke at forglemme de hvide og grønne farver, som stadig er meget brugte. Det er især vores brude, som efterspørger de stærke og blide sorbet farver, men også de mere hippe hoteler i København arbejder med sorbet-temaet."

"Der er altid flere tendenser der bevæger sig samtidig. Nogle er hurtigt overstået, andre mere vedvarende og som ofte forgrener de sig. En af de større tendenser er kaktus og sukkulenter, der hitter stort - en tendens, der allerede har bidt sig godt fat i den udenlandske indretningstendens. Begge typer findes i flere flotte grafiske former, og planterne ses både ude som inde i indretningen, hvor også krukken er en del af looket. Lidt slidte, gråblå toner, sorte, gerne fra asien eller lys-patinerede terrakotta. Stilen er stram, grafisk, eksotisk og international. Tænk Mallorca, Marokko og Vietnam. En anden tendens er den velkendte “Brændende kærlighed”, Queen kallanchoe , der efter mange år i skammekrogen har gjort stort comeback i nye farver og som afskåret blomst. Den vil vi se meget mere til i de næste par sæsoner."

Hvad skal man være opmærksom på, hvis man selv ønsker at dekorere sit hjem med blomster lige nu?

"Blomster tilfører altid rummet og indretningen stemningen og stil. Start med at sæt stil på din indretning, og kig på dine farvevalg. Samt, skal blomsterne matche indretningens stil, eller skal de skille sig ud? Mulighederne er mange. En ide, som de fleste ikke lige overvejer er, at volumen er flot. Det kan jo blot være tre store puffede Hortensia i en stor vase. Eller lige nu Dalia og Gladiolus. Grene er også flotte i en gulvvase. En af mine egne favoritter er yderst enkel - nemlig grenene. De er enkle, smukke og grafiske. Som designer holder jeg af planten og/eller blomstens form. En anden favorit lige nu er blomstrende lyng. Smukt og enkelt. Lidt rustikt, på den skarpe måde. Binder jeg en buket til mig selv vælger jeg et par enkle af årstidens blomster i selskab med grønne blade og græsser. Gerne lange græsser, der giver form og fylde og som løfter sig ud af buketten."

Er der nogle farver, kombinationer eller tendenser som du vil fraråde for tiden?

"Gul og blå sammen dur slet ikke! Heldigvis er der så så mange andre kombinationer, som klæder hinanden. Rød og hvid er desuden en tricky kombination. Alt for kontrastfuld. Hvis man bare vil have rødt og hvidt opnås et mere harmonisk farvefloow ved at mikse rosa og pink nuancer ind, da de samler det røde med det hvide."

Hvilke farver forventer du, at vi kommer til at se fremover?

"Jeg forventer i efteråret en mere mørk rød, og farven vil også ses mikset med pink. Den røde nuance er ikke postkasse-rød, men en dyb blød rød bordeaux. En meget smuk nuance, der kan mikses med andre røde nuancer, eller ander farver der understreger den røde farve og skaber kontrast. Pink vil være en af de farver, der vil ses markante mikses med, med den røde farve. Internationalt kaldes trenden Marsala."

Har du nogle gode fifs til os der gerne vil kunne indrette vores hjem flot med blomster?

"Sæt stil på din indretning, og kig på dine farvevalg.
Skal blomsterne matche ind i rummet, eller skal de skille sig ud? Kig i en blomsterbog eller besøg din lokale blomsterhandler. KIG - hvad kan du lide? Lad dig inspirere!"