Skab en hyggelig stemning på altanen

Gør altanen til dit favoritsted ved at tilføje nogle enkelte elementer, så kan nyde morgen- eller aftensolen i afslappende atmosfære.

Altan kasse
© Ferm Living

Dekorerer med blomster eller krydderurter

Hvad enten du er til farverige blomster eller du er en, der har sans for at dyrke sin egen urtehave, så kan du nemt spare plads ved at anvende og udnytte altankasser. Det er altid dejligt med noget liv og grønt på altanen.

levende lys stelton hurricane
© Stelton

Levende lys

For at skabe den rette stemning er det vigtigt at tænke nøje over belysningen. Lyskæder og levende lys emmer af hygge.

Lysestager i flere højder er fine at have stående. De levende lys er med til at skabe en hyggelig stemning.

Andre former for lyskilder

Det er både smart og hyggeligt at have en lyskæde på altanen, da de ofte er batteridrevet og har en indbygget timerfunktion. Lyskæder skaber en hyggelig stemningen, fordi de giver et lille og varmt lys.

Du kan vælge at sno dine lyskæder op af gelænderet eller have dem liggende på bordet.

Trímm Copenhagen puder
© Trímm Copenhagen

Masser af bløde puder

Indret et hyggehjørne med masser af puder og bløde hynder, så du virkelig kan læne dig tilbage og slappe af.

For at skabe en elegant og hyggelig stemning, kan du vælge at holde puderne i tonede jordnærefarver, så kan du spæde til med enkelte pang-farver.

Foldemadras House Doctor grå
© House Doctor

Madras til eftermiddagslur

Det er de færreste altaner, der har plads til en liggestol og sofa, men du kan også gøre det behageligt og hyggeligt med en madras, så du kan tage eftermiddagsluren udenfor.

Servering bakke
© Skagerak

Servér din mad

Anret maden og tag den med udenfor, så du kan nyde den på altanen, det kan du nemt gøre, når du har fine serveringsbakker.

Elvang Denmark tæppe
© Elvang Denmark

Indret med tæpper

For at skabe en lille hyggelig altan er det vigtigt, at du ikke kun indretter med puder, men også med bløde tæpper. Så kan du også på en kølig aften side udenfor og spille spil og drikke et glas vin.

Udendørs gulvtæppe
© Ib Laursen

Flere slags med tæpper

Det er ikke kun tæpper til at lægge om sig, der skaber den hyggelige stemning. Forlæng stuen ud på altanen ved at tilføje et gulvtæppe.

Et godt tip er at finde et tæppe lavet i genanvendt plastik eller et bouclétæppe, de er nemme at gøre rene og er beregnet til at bruges udenfor, da de både tåler vind og vejr.

Cafebord fold sammen altan terasse
© Skagerak

Møbler der er funktionelle

Det er skønt at side og nyde sin aftensmad på altanen, men det er oftest ikke der, vi har mest plads, og kvadratmeter kan nemt slippe op.

Derfor er det en god idé at på jagt efter stole, der kan stables, eller borde der kan slås sammen på midten.

Flet kurv med urter
© House Doctor

Fletkurve er in

Flet er det nye sort. Og det kan give et sommerhus-vibe, som er indbydende og afslappende. Fletkurve kan du bruge til at plante dine urter i eller fylde puder og tæpper i.