macbook laptop apple windows trackpad nums
© Nums/Kickstarter

Smart hack til din laptop

Nu er der en løsning til alle, der savner et numerisk tastatur på deres laptop.

Det er skønt at have en laptop, man kan tage med sig, og som ikke fylder noget i forhold til en stationær computer. Men bagdelen er, at der er en del taster, der mangler på en laptop i forhold til en desktop-vomputer – fx det numeriske tastatur.

Hvad er et numerisk tastatur?

Nu kan det være, at du tænker, hvad pokker er det numeriske tastatur, og så er du nok ikke den primære målgruppe for dette hack: det numeriske tastatur er de taster med tal, man finder til højre på de fleste tastaturer til stationære computere. Og for mange mennesker, som ofte arbejder med tal, er det til stor gene, at de ikke har disse taster på deres laptop.

Det synes idé-folkene bag Nums også, så derfor har de lavet et numerisk tastatur, man kan sætte på trackpadden på sin laptop (en trackpad er den plade, man bruger til at bevæge cursoren på en laptop – den er som regel placeret umiddelbart under tastaturet).

macbook windows apple nums laptop numpad numerisk tastatur
© Nums/Kickstarter

Både til MacBook og Windows.

Nums er en lille glasplade, som man sætter på trackpadden af sin MacBook eller Windows-laptop, hvorefter man installerer et stykke software. Derefter kan man bruge sin trackpad som numerisk tastatur – og når man swiper til siden går man tilbage til almindelig trackpad-funktion. Derudopver kan Nums bruges til at åbne hjemmesider og flere andre funktioner, der styres med forskellige måde at swipe på. Som det fremgår af fotoet ovenfor, er Nums ridse-resistent og beskytter samtidig trackpadden.

Nums er indtil videre et Kickstarter-projekt, dvs. at det stadig er under udvikling. Men ifølge deres hjemmeside er de første produkter allerede sendt afsted, og man kan derfor regne med at det kommer i almindelig handel indenfor overskuelig fremtid. Du kan følge projektet her – og evt. bestille dit eget eksemplar af Nums.