Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Marmor højtalere, der går i et med omgivelserne

Den tyrkiske designer, Bilge Nur Saltik, har udarbejdet en serie af Bluetooth-højtalere med lag af marmor blokke og træplader. Se den smukke serie her.

Marmor højtalere som også lysestager, vaser og serveringsplader

© Bilge Nur Saltik

Serien ’Loud Objects’ har fået løftet sit slør, hvilket foregik under dette års London Design Festival. Projektet er et opgør mod, hvordan elektroniske objekter er fremmedgjorte i hjemmet. Noget som ikke længere behøver at være tilfældet. I stedet for at indrette uden højtalere, mente Bilge Nur Saltik at elektronikken burde være på lige vilkår med resten af hjemmets interiør.

Marmor højtalere som også lysestager, vaser og serveringsplader

© Bilge Nur Saltik

Mere end en højtaler

Loud Objects kollektionen omfatter en serveringsplade, lysestage og vase. Højtaleren indkredses af marmor, hvor de indvendige træplader er med til at skabe en resonans og gøre de ikke-lignende højtalere til højtalere. At en vase med vand samtidigt er en elektronisk enhed, er et positivt paradoks. Nu kan musikken eller podcasten eksempelvis komme ud af en lysestage, hvilket skaber et multifunktionelt elektronisk apparat. En to-i-en løsning.

Alle højtalere kommer med et genopladeligt batteri og kan synkronisere med en hvilken som helst Bluetooth-enhed.

Kollektionen blev indsendt til en DIY-læserliste hos Designboom.

Højtaleren med serveringspladen - her er der fx plads til vindruer

© Bilge Nur Saltik

Højtaler og lysestage - stearinlys og musik er altid et lovende makkerpar

© Bilge Nur Saltik

Relaterede Artikler