IKEA har lanceret en luftrenser, som ikke ødelægger indretningen

Her finder du også deres 5 gode råd til et bedre indeklima.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA
© IKEA

Stilren luftrenser

Indeklimaet spiller en stor rolle i forhold til vores generelle sundhed og velbefindende, og særligt nu, hvor vi tilbringer mere tid end nogensinde før inden for hjemmets fire vægge, er det altafgørende at være opmærksom på luftkvaliteten.

Med deres nye luftrenser vil IKEA hjælpe danskerne med at sikre et sundt og godt indeklima i hjemmet.

Luftrenseren, FÖRNUFTIG, passer med sit enkle, stilrene og ikke mindst diskrete design ind i de fleste hjem. Den er designet til at rense luften i hjemmet for bakterier, kemikalier, pollen, lugte og støv for på den måde at afhjælpe dårlig indendørsluft.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA
© IKEA

Fokus på et bedre liv i hjemmet

Lanceringen af FÖRNUFTIG er startskuddet til et helt nyt segment hos IKEA, der har en ambition om at skabe et bedre liv i hjemmet med fokus på ordentlig luftkvalitet, den gode nattesøvn og smarte løsninger, der gør livet derhjemme nemmere.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA
© IKEA

5 gode råd til et bedre indeklima

Indtil du har fået fingrene i den nye, smarte luftrenser giver IKEA dig her 5 gode og ikke mindst nemme råd til et bedre indeklima:

1. Luft ud flere gange dagligt
Medmindre du bor i et område med meget forurening, er det godt for indeklimaet at få luftet ud dagligt. Gør det til en del af din rutine at åbne vinduerne, når udendørsluften er bedst, hvilket oftest er om aftenen eller natten.

2. Tør ikke vasketøj indendørs
Det er en god ide at tørre dit tøj udendørs – det kan for eksempel være på en altan eller en tørresnor i gården eller haven. På den måde sikrer du, at luftfugtigheden ikke bliver for høj. Alternativt kan du tørre tøjet i et rum, der kan lukkes af og luftes ud.

3. Luft ud efter madlavning
Når du laver mad, kan der komme mange dårlige partikler ud i rummet – særligt når du steger maden. Udover at have en velfungerende emhætte er det vigtigt at lufte ud både under og efter madlavning.

4. Gør rent jævnligt – og med de rette produkter
For at få ren luft, skal du have et rent hjem. Hold dit hjem fri fra støv ved at sørge for at støvsuge jævnligt – særligt tæpper. De rette rengøringsprodukter gør også en stor forskel. Brug naturlige rengøringsmidler uden parfume og stærke kemikalier og sørg for at lufte godt ud under og efter rengøring.

5. Minimér brug af stearinlys
Undgå så vidt muligt at bruge stearinlys. Hvis du skal have stearinlys tændt, så undgå at stille dem i træk, da det får lyset til at sode og sende usunde partikler ud i luften. Køb desuden lys fra producenter, der prioriterer sundhed og sikkerhed.

FÖRNUFTIG luftrenser fra IKEA koster 399 kr. og forhandles online her samt i alle IKEAs varehuse.