B&O Bang & Olufsen
© Lauritz.com

En af verdens største B&O-samlinger kan stadig blive din

En unik, privat samling af Bang & Olufsen-apparater fra 1930’erne og opefter var sat til salg på en online-auktion. Samlingen er vurderet til 700.000 kr., men blev ikke solgt.

200 højttalere, 100 fjernsyn, 100 pladespillere, 100 radioer, 70 båndoptagere, 50 videomaskiner, 50 anlæg, 20 radio-grammofon-møbler, andre møbler samt telefoner, skilte og brochurer. Alt det indgår i en unik, privat samling fra Bang & Olufsen, der bliver anset som en af verdens største.

Samlingen, der fylder hele 300 kvadratmeter, blev vurderet til 700.000 kr. og sat til salg på Lauritz.com. Det højeste bud på nåede op på 135.000 kr., men det beløb var under sælgerens ønskede mindstepris, og derfor blev samlingen ikke solgt, forklarer Morten Sander, som er filialchef hos Lauritz.com Aalborg.

B&O Bang & Olufsen
© Lauritz.com

Ejeren af samlingen er Frans Mortensen, som begyndte at samle for 11 år siden. Han har en stor passion for Bang & Olufsen og havde egentlig tænkt, at han ville lave et museum med de over 700 genstande, men sådan blev det ikke, og samlingen blev sat til salg. Frans Mortensen har tidligere haft besøg af repræsentanter fra B&O-fabrikken i Struer:

  • De var meget imponerede. Jeg har effekter, som B&O ikke besidder i deres egen samling, siger han til Nordjyske Stiftstidende.
B&O Bang & Olufsen
© Lauritz.com

B&O mener desuden ikke, at der findes en tilsvarende privat samling i hele verden, så det er en unik historisk guldgrube, der tilfalder den nye ejer, hvis samlingen igen bliver sat til salg, og der falder hammerslag.