Din egen personlige assistent fra Google

Den kan informere dig om alt fra vejrudsigt til trafikforhold, slukke lysene i hjemmet, afspille dine yndlingsplaylister, indstille dine alarmer og minde dig om private aftaler. Alt, du skal bruge, er din stemme. Smart eller skræmmende? Vi har set nærmere på Google Home.

God morgen, Karen. Klokken er 11.15. Temperaturen i København er 22 grader, og solen skinner, så husk solcreme. I dag klokken 12.30 skal du ”På café med Mia”.

Med Google Home slipper du for at taste webadresser og bruge søgefunktioner manuelt – alt, du skal bruge, er din stemme. Google Home assisterer dig nemlig ved hjælp af simple stemmeanmodninger, og med støtte til flere brugere kan den skelne din stemme fra andres i hjemmet.

Du kan blandt meget andet bede den om at afspille dine playlister fra tjenester som Spotify og Google Play Music eller afspille podcasts og radio, du kan få serveret facit på regnestykker, spørge om oversættelser af ord eller få opdateringer i realtid om vejr, sport, nyheder, trafik m.m. Hvis du tillader det, kan Google Home også tilgå din kalender, hvor den for eksempel kan hente dine flyoplysninger og huske dig på dine aftaler i løbet af dagen.

For at bruge Google Home skal du have en telefon eller tablet med styresystemet Android, Google Home-appen – og naturligvis wifi-forbindelse. Ved hjælp af appen forbinder Google Home også med smarte enheder som Chromecast, Nest og Philips Hue, så du kan bruge din stemme til at indstille den perfekte temperatur, slukke lysene i hjemmet eller caste dine yndlingsfilm til dit tv.

Google Home fås indtil videre kun i USA og UK. Med en vejledende udsalgspris på $129 forventes det, at den kommer til at koste omkring 1.000 kroner, når den rammer Danmark.