Vi spår den smaragdgrønne Aalto-vase et fantastisk forår

I anledningen af Aalto-vasens 80-års jubilæum har Iittala lanceret en smaragdgrøn version, som vi omgående har taget til os her på redaktionen.

Smaragdgrøn 80-årig

Det er ikke til at fatte, men den bugtende Alvar Aalto-vase blev skabt af arkitekten af samme navn i 1936. I år har vasen 80 års jubilæum, og producenten Iittala har derfor lanceret en ny farve, smaragdgrøn, som vi tror vil give et boost - endnu engang - til det tidsløse design.

Læs mere her

Unik formgivning går aldrig helt af mode
© Iittala

De fleste danske hjem har en Aalto-vase stående. Størst var efterspørgslen i 90'erne, men på BO BEDRE er vi sikre på, at den smaragdgrønne version vil storme derudaf.
De fleste kender den hvide, røgfarvede og klare version - mange har også forelsket sig i den røde, men den smaragdgrønne tone er noget helt specielt, som rammer lige i tiden.

Flot med grafiske planter
© Sköna Hem/At my Casa

Her er et tip til, hvordan de grønne vaser står ekstra flot - med grafiske, grønne planter.

Fundet på bloggen At my Casa

Alvar Aalto - den største finske arkitekt nogensinde

Alvar Aalto blev født i 1898, og hans betydning for brugskunst, møbeldesign og arkitektur er overvældende stor på verdensplan.
Sammen med sin kone Aino Aalto eksperimenterede han med glaskunst, og de skabte flere smukke kollektioner med inspiration fra den finske natur.

Den sandfarvede er også elegant

Vi har også en svaghed for Aalto-vasen i 'ørkenfarvet' - sammen med grønne nuancer er den meget sofistikeret.