Tobias Jacobsen: Jeg har stadig en samtale med min farfar

Tobias har brugt hele livet på at finde sin rolle i forhold til sin ikoniske farfar, arkitekt og designer Arne Jacobsen. Et nyt samarbejde mellem Tobias og Georg Jensen Damask har genforenet de to generationer.

At sidde og kigge på et stykke hvidt papir, der gør ondt.
En følelse, vi alle kan nikke genkendende til, når vi skal levere et stykke arbejde, der lever op til egne og andres ubarmhjertige forventninger. Og præcis den følelse som Tobias Jacobsen havde, da Georg Jensen Damask spurgte ham, om han ville være en del af en helt ny tekstilkollektion til hjemmets fire rum – JACOBSEN – et samarbejde mellem Tobias og hans farfar, Arne Jacobsen. I en samlet kollektion mødes de to generationer nemlig i et samspil mellem Tobias' egne, nye designs og unikke, efterladte skitser, som han selv har fundet frem fra sin farfars gemmer. "Det var med lige dele glæde og frygt, at jeg sagde ja til denne opgave. Jeg er jo uddannet guldsmed og har designet alt fra møbler til bestik, men aldrig tekstildesign," fortæller Tobias. Alligevel er det lykkedes ham at skabe et udtryk, der både er helt hans eget og samtidig flot komplementerer farfar Jacobsens unikke stil. Hør Tobias fortælle meget mere om sine tanker i videoen her:

Som Tobias fortæller i videoen, sad han en dag og kiggede ud af vinduet fra sin tegnestue på Vesterbro. Han kiggede på taget og bygningen overfor. Sollyset faldt på teglene og murstenene, og han fandt dem så smukke, at de inspirerede ham til det grafiske viskestykke BRICKS.

"Jeg er altid blevet inspireret af arkitekturen, og det er jeg også blevet i denne kollektion. Og til min store begejstring giver damask-vævningen designet et tredimensionelt udtryk og skaber dermed samme effekt som i arkitekturen,” forklarer Tobias.

På billedet fra venstre: BRICKS viskestykke, 110 kr. // MOSAIC håndklæde, 340 kr. // GRID sengetøj 1.200 kr. // ARNE JACOBSEN dug, 1.240 kr.

Alle designs fås i flere farver.