Tarkett og Studio RENS sammen om farverig installation
© Tarkett

Spændende designsamarbejde giver frasorterede tæppefliser nyt, farverigt liv

I samarbejde med hollandsk designstudio præsenterer Tarkett en særlig, upcycled kollektion, der især hylder den af mange designere uønskede farve rød.

Kreative farvepaletter bundet sammen

En helt ny og farverig tæppeflise-kollektion har set dagens lys og er opstået i et samarbejde mellem Tarkett og det hollandske designstudio Studio RENS. Den nye tæppeflisekollektion tager udgangspunkt i frasorterede tæppefliser og spændende farvepaletter, der især hylder den af mange designere uønskede farve rød.

Tarkett og Studio RENS sammen om farverig installation
© Tarkett

Frasorterede tæppefliser får nyt farverigt liv

De to designere Renee Mennen og Stefanie van Keijsteren, som i sin tid grundlagde det hollandske designstudio Studio RENS, arbejder ud fra en filosofi om, at farver ikke bare er et aspekt af design, men faktisk både er begyndelsen, midten og slutningen af en designproces.

Da Tarkett fik øje på de to kreative designere, så de til gengæld med det samme en unik mulighed i at arbejde med de af Tarketts tæppefliser, som enten var forældede eller frasorterede pga. mindre fejl. Så i stedet for at tæppefliserne blev sendt til genanvendelse på Tarketts fabrik i Waalwijk i Holland, som de ellers ville have gjort, begyndte Studio RENS at give dem helt nyt liv ved at omfarve dem.

Tarkett og Studio RENS sammen om farverig installation
© Tarkett

Farven rød

De to designere har i mange år udforsket farven rød. Rød, som er en farve, der er forbundet med følelser, advarsler og dristighed, og som samtidigt er notorisk svær at bruge i boligindretningen.

– Design handler meget om perfektion og kontrol. Hvis farven på et produkt afviger lidt fra resten af kollektionen, kasseres det. Hvis farven ’bløder’, kasseres den. Men i virkeligheden er materialer jo forskellige. Den samme farve vil ofte se forskellig ud på forskellige materialer. Selv den samme farve på det samme materiale vil i nogle tilfælde se forskellig ud i forskelligt lys. Vi ønskede at vise, hvordan man kan arbejde med ufuldkommenheder og variationer – selv med svære farver som rød – og stadig få et smukt resultat, fortæller Stefanie van Keijsteren.

LÆS OGSÅ