Carl Hansen & Søn + Uno Form
© Carl Hansen & Søn/Uno Form

Carl Hansen & Søn og Uno Form går sammen for at promovere dansk design internationalt

Fremover kan man finde Carl Hansen & Søns møbler i udvalgte Uno Form køkkenstudios og samtidig vil de danske snedkerkøkkener blive vist frem hos møbelfirmaets flagshipstores globalt. De to designbrands indgår strategisk samarbejde for at nå et internationalt publikum.

Det store udland skal indrette deres hjem med bæredygtige kvalitetsmøbler og eksklusive snedkerkøkkener fra Danmark. I hvert fald hvis det står til de to danske designbrands Carl Hansen & Søn og Uno Form.

De to brands har indgået et samarbejde for at promovere dansk design internationalt. Fremover vil man derfor både kunne se og købe Carl Hansen & Søns møbler i udvalgte Uno Form køkkenstudios, og man vil kunne opleve Uno Forms snedkerkøkkener i udvalgte Carl Hansen & Søn flagshipstores globalt.

Udbrede kendskabet til dansk design

”Carl Hansen & Søn har meget til fælles med Uno Form – lige fra øjet for de små detaljer som fingertapninger, og til den funktionalistiske tilgang til design, hvor alt er skåret ind til benet. Uno Forms køkkener fungerer som møbler i sig selv og komplimenterer derfor vores kollektion perfekt. Det giver derfor rigtig god mening at samarbejde, så vi i fællesskab kan få udbredt kendskabet til dansk design yderligere,” siger Knud Erik Hansen, administrerende direktør og ejer af Carl Hansen & Søn.

Planen er at starte med at etablere Uno Form køkkener i Carl Hansen & Søns flagshipstores i München og New York. De første køkkener er dog allerede flyttet ind hos møbelfirmaet i Gelsted på Fyn. Her kan man nu opleve Uno Forms ikoniske Classic kollektion, som er kendt for de karakteristiske lamelskuffer, og minimalistiske køkkener med synlige fingertapsamlinger fra deres Copenhagen Collection.

Når vi præsenterer vores produkter side om side, løfter det begge vores brands, og understøtter fortællingen om den danske tradition for design og håndværk. — Peter Bisgaard, salgsdirektør hos Uno Form

Løfter begge brands

“Vi stræber begge efter at skabe oplevelser, der er tilpasset den enkeltes behov, og som udmærker sig både i udførsel og materialer. Når vi præsenterer vores produkter side om side, løfter det begge vores brands, og understøtter fortællingen om den danske tradition for design og håndværk," siger Peter Bisgaard, salgsdirektør hos Uno Form.

Begge brands har lange og traditionsrige historier bag sig og er solidt funderet i det danske møbelhåndværk. Carl Hansen & Søns historie begyndte i 1908 med et lille møbelsnedkeri i Odense, som i dag er vokset til 50.000 m2 produktion på Fyn og over 600 ansatte globalt. Uno Form blev etableret i 1968, da Arne Munch skabte Classic-serien, som forener de danske traditioner for håndværk og design i en tidløs designklassiker.