Se de hotteste nyheder inden for europæisk design

Elegance, rene linjer og bæredygtighed er vigtige elementer, i den nordiske stil vi elsker. Læs med og bliv inspireret!

Sofa med lige linjer
© Wendelboe

Blade er en ny sofa designet af 365Design, der har søgt efter et stramt og stringent design. Det er lykkedes, og Blade står flot i rummet med hårde linjer udadtil, der komplementeres af et blødt indre. Hynden er i ét stykke uden syninger, hvilket understreger det harmoniske udtryk. 19.385 kr., Wendelboe.

Barstol med karakter
© Magis

Sequoia havde oprindelig arbejdstitlen Forest, fordi profilen ligner et træ med en gren, der stikker ud. Den er designet af Anderssen & Voll, som har lavet en markant barstol i et helt nyt og spændende formsprog. 2228 kr., Magis.

Spinkel elegance
© Living Divani / Fiorini Trading

Era-kollektionen er designet af David Lopez Quincoces og består af lænestol, spisebordsstol og i alt 7 side- og sofaborde. Fælles er de spinkle og tynde ben, som skaber et let og elegant udtryk – man er næsten bange for, at de skal knække under vægten. Men som storkens ben, der heller ikke ser ud til at kunne bære, er de mere solide, end de giver sig ud for. Spisebordsstolen: h 66 x b 55 x d 46 cm, 9500 kr. Runde borde: diam. 90/60/42 x h 23/35/50 cm, fra 6300 kr. Lænestol: h 71 x b 80 x d 72 cm, 15.650 kr. Firkantet bord: h 50 x b 42 x d 42 cm, 6320 kr., Living Divani/Fiorini Trading.

Designet i Danmark lavet i Danmark
© Bruunmunch

Bruunmunch har skærpet deres designprofil, og har i den forbindelse også stræbt efter at hæve kvaliteten på håndværket – hvilket har resulteret i, at produktionen er flyttet hjem til Danmark. Et af resultaterne er Playchair, som fås i fire varianter: Play Wood, med ben i træ, Play Swing, med stålben og drejefod, Play Tube, en stakkestol med stålben, samt Play Bar, som er en barstol. Stolene fås med eller uden polstring og armlæn. Fra 2195 kr., Bruunmunch.

Bæredygtig stol
© Ethnicraft / Boshop

Belgiske Ethnicraft mener det seriøst, når de siger, at de vil lave bæredygtigt design. Alt er udført i massivt træ, og der er tænkt miljø ind i alle dele af produktionen. Og så er deres produkter rigtig flotte – fx Bok-stolen her i massivt egetræ. 3395 kr., Ethnicraft/Boshop.

Historisk spejl
© Lene Bjerre

Sunburst-spejle kendes tilbage til den franske solkonges hof, og har været populære lige siden. Spejlet her hedder Feline og er udført i jern og spejlglas. Diam. 90 cm, 5999 kr., Lene Bjerre.

3 små runde
© Broste Copenhagen / Aytm / Royaldesign.dk

Stends er et nyt bord fra Broste, hvor man får to borde i et. Rammen er i metal, og pladen af røgfarvet spejlglas. Diam. 50 x h 50 cm, 2800 kr., Broste Copenhagen.

Fumi er en serie af bl.a. disse to coffee-tables, der er udført i metal med sorte glasplader. Diam. 40/55 x h 58/45 cm, fra 1999 kr., Aytm.

Deck Table Brass fra OX Denmarq har ben i metal og to plader – i messing og marmor. 8630 kr., Royaldesign.dk.