Særudgave af Arne Jacobsens Ægget er sat på auktion

Pengene doneres ubeskåret til Hus Forbi.

© Foto: Pernille Greve, Styling: Lone Monna

Ægget på auktion

BO BEDRE fylder i år 60 år og vi fejrer vores jubilæum ved at sætte en helt særlig udgave af Arne Jacobsens Ægget på auktion hos Lauritz.com. Lænestolen er designet i 1958 og produceres af Fritz Hansen.

Den nye særudgave er beklædt med lyseblåt tekstil, der rammer den originale farve, som Arne Jacobsen i sin tid valgte til stolen på SAS Royal Hotel i København. Dertil en fod i bronze, som er et uforgængeligt materiale, som vi kender fra skulpturer og kunstens verden.

BO BEDRE har et helt særligt forhold til Ægget, der siden magasinet fyldte 30 år, har prydet forsiden af jubilæumsnummeret. Således bliver det også i år, hvor den unikke udgave af Ægget er på forsiden af marts-nummeret, som markerer 60 året for lanceringen af magasinet.

– Da BO BEDRE for første gang udkom i 1961 er det samtidig med, at danske møbelarkitekter har deres gyldne tid. Et helt særligt møbel er Ægget, der er skabt et par år før, men først rigtigt kommer ud til danskerne et par år efter. Internationalt er det et af de mest kendte og anerkendte danske designikoner. Dette skyldes både stolens form og komfort, der gør den til en ypperlig repræsentant for dansk designs guldalder. Ægget har forandret sig gennem tiden, og er et af eksemplerne på en stol, der spejler sin samtid, fortæller Erik Rimmer, chefredaktør på BO BEDRE.

Hvis denne one of a kind-version af Ægget skal hjem til dig og stå, kan du afgive dit bud på Lauritz.com frem til den 18. marts, hvor auktionen afsluttes. Hele beløbet går ubeskåret til Hus Forbi.

– De hjemløse er nogle af dem, der har været hårdest ramt af Corona-situationen, så vi synes det er det naturlige sted at sende pengene hen, slutter chefredaktøren.

Giv dit bud på særudgaven af Ægget her.

LÆS OGSÅ