Troels Seidenfaden portræt
© bobedre.dk

Troels Seidenfaden

Troels Seidenfaden er en designer, der har formået at give Hr. og Fru Danmark smag for smukt funktionelt design til Netto-priser i bogstaveligste forstand.

Fulde navn: Troels Parslov Seidenfaden
Dato: 1962-
Uddannelse: industriel designer fra Danmarks Designskole, 1996

Troels Seidenfaden designer ikke for en lille indviet skare, tværtimod. I samarbejde med Netto præsenterede han danskerne for en række køkkenredskaber, der trods deres høje æstetiske og funktionelle værdi kunne anskaffes til en rimelig pris under navnet Wuf.

Siden har han designet en række andre livsstilsprodukter med samme gennemslagskraft blandt andet en isskraber for firmaet Stelton, der er solgt i over 35.000 eksemplarer og hans linje af tilbehør for grill-fænomenet Weber.

Troels Seidenfadens enkle og funktionelle design er således med til at videreføre den danske tradition for demokratisk design, der hverken går på kompromis med kvalitet, æstetik eller funktionalitet.

Det er ikke kun forbrugerne, der sætter pris på Troels Seidenfadens design. Blandt de priser, han har modtaget i tidens løb, er iF Product Design Award (2010), GOOD DESIGNTM Award (2009), Red Dot Award: Product Design 2007, The Good Design Award i 2006.