Piet Hein Eek portræt
© bobedre.dk

Piet Hein Eek

Hollandske Piet Hein Eek vender op og ned på idéen om eksklusivt design, når han forvandler affald til smukke og bæredygtige designobjekter.

Fulde navn: Piet Hein Eek
Dato: 1967-
Uddannelse: møbeldesigner fra Design Academy Eindhoven, 1990

Piet Hein Eek hører til blandt gruppen af designere, som i 1990’erne var med til at skabe en ny hollandsk bølge inden for moderne design.

Piet Hein Eek havnede allerede i søgelyset med sin afgangskollektion Scrap Wood Cupboards, som han solgte for at finansiere etableringen af hans og partneren Nob Ruijgroks fælles firma i 1992.

Brugen af gammelt træ i afgangsprojektet er ført videre i hans senere design, hvor kasseret træ fra gamle gulve får nyt liv i borde, stole og senge.

Hans enkle stil og de brugte materialer tilfører møblet en historie, et glimt af fortiden, der giver designet et ærligt, genkendeligt udtryk.

Piet Hein Eek bevæger sig dog også uden for det bæredygtige genbrugsdesign og har også bevæget sig hen mod minimalismen med en møbelkollektion i stramme linjer i stål og aluminium, ligesom han også har kastet sig ud i et kantet keramisk design med skæve former og folder.

Uanset hvilken vej Piet Hein Eek følger, er udtrykket originalt i såvel udførelse som form.