Jens Juul Eilsersen
© bobedre.dk

Jens Juul Eilersen

Jens Juul Eilersen har fået møbeldesign ind med modermælken og efter 50 år i branchen skaber han stadig nogle af de mest succesfulde sofaer herhjemme.

Fulde navn: Jens Juul Eilersen
Dato: 1938
Uddannelse:

Jens Juul Eilersens farfar var blandt de første herhjemme, der kunne dampbøje træ på sin fabrik og denne materialekyndighed er gået i arv til Jens Juul Eilersen, der har drevet den kreative del af fabrikkens produktion siden 1959.

Jens Juul Eilersen har ikke nogen formel uddannelse inden for møbeldesign, men er derimod bogstaveligt talt vokset op inden for møbeluniverset, der afspejler sig i den sanselighed hans møbler besidder.

Alle designs formes i hånden af Jens Juul Eilersen, der prøver sig frem prototype efter prototype indtil en ny potentiel møbelklassikere har set dagens lys.

Jens Juul Eilersens styrke er hans sans for proportioner. Det gyldne snit er et grundprincip i Eilersens design, der giver de moderne linjer et harmonisk udtryk, hvilket ses i Eilersens omfattende serie af sofaer.

Siden slutningen af 1960’erne har Jens Juul Eilersen stået bag nogle af firmaets største salgssucceser heriblandt Sækkekassen, Baseline, Softice og Stratos, hvoraf sidstnævnte var nyskabende med sine overdimensionerede puder, der flød over ryg og armlæn. I hans sofaer forenes enkelhed med overflod og skaber komfort med moderne kant.