Jakob Thau portræt
© bobedre.dk

Jakob Thau

Jakob Thau er ikke en designer, der bygger luftkasteller, men derimod en mand der skaber design med sjæl baseret på et solidt fundament.

Fulde navn: Jakob Thau Andersen
Dato: 1970
Uddannelse: møbeldesigner fra Danmarks Designskole, 2008

Jakob Thau er en designer med basis i orden. Udover uddannelsen som møbeldesigner har han også papir på sine evner som møbelsnedker og denne kombinationen af gammeldags håndværkstradition og nyskabende design har vakt håb om en ny arvtager af den klassiske danske designtradition.

Hans praktiske baggrund har givet ham et særligt indblik i, hvordan design forløses i praksis og således skabe funktionelt design, hvor æstetikken ikke må ofres på grund af manglende realisme.

Denne viden gør det også muligt for Jakob Thau at hente inspiration i de nye teknikker og materialemuligheder, som eksempelvis i stolen Armadillo, hvor træpladerne glider ind under hinanden og efterligner bæltedyrets skjold, som stolen er opkaldt efter.

Stolen har referencer til klassiske skalstole som Ægget og omslutter som sine forgængere den siddende, men kombinationen af ydre stål og organisk formsprog sikrer stolen sin egen plads blandt de moderne klassikere.