Hans Thyge Raunkjær portræt
© bobedre.dk

Hans Thyge Raunkjær

I krydsfeltet mellem italiensk inspiration og dansk tradition finder man Hans Thyge Raunkjær, der skaber design med enkle og klare budskaber.

Fulde navn: Hans Thyge Raunkjær
Dato: 18.12.1957
Uddannelse: designer fra Danmarks Designskole

Sammen med sin hustru og samarbejdspartner Karen Kjærgaard flyttede Hans Thyge deres fælles tegnestue Raunkjær/Kjærgaard Design Office fra Milano til Aarhus i 1991 og siden har han høstet anerkendelse i både ud- og indland for sit funktionelle og gennemtænkte design.

Det er især stolen, der har optaget Hans Thyge, som har kreeret mere end 50 af slagsen i sin karriere, herunder den prisvindende Sala stol, der er et strålende eksempel på, hvordan funktion, æstetik og ergonomi kan forenes. Hans stole forfalder trods det kropslige fokus ikke til fodformet ergonomi, men bevarer et sanseligt formsprog som den skulpturelle Ocean stol med de maritime undertoner. Fascinationen af stole har også resulteret i bogen ”Chairs on the run” fra 2005.

Design er hos Hans Thyge Raunkjær et spørgsmål om få funktion og fortælling til at blive et i formen, hvilket indtil videre har indbragt ham Forsnäsprisen i 2000 og Møbelprisen (2005)