© Louise Roe Copenhagen

Bag kulissen hos Louise Roe Copenhagen

Den danske design-virksomhed LOUISE ROE COPENHAGEN skaber sofistikeret skandinavisk boliginteriør. Ordentlighed, rene materialer og gode råvarer, er en del af hemmeligheden bag de skulpturelle designs.

Bag om Louise Roe

LOUISE ROE COPENHAGEN blev opført i 2010. Louise Roe selv er uddannet beklædningsdesigner og har derfor baggrundsviden om, hvordan man bedst muligt matcher og mikser forskellige materialer med hinanden. Louise Roe beskriver selv, at det med at benytte flere forskellige materialer, er ligesom at få en god forret, lækker hovedret og en sød dessert.

Louise Roe
© Louise Roe Copenhagen

Hvordan ser en typisk arbejdsdag ud for dig?

En dag på kontoret er meget forskellig fra dag til dag. Dagen kan blandt andet bestå af at pakke nogle specielle pakker, besøge leverandører, forberedelse til messer, designe og tegne på nye produkter og til sidst smide en pakke af hos en leverandør på vej hjem fra arbejde.

Jeg tegner selv alle mine produkter, fastlægger størrelsen, brugen af materialer, formen og farverne til hvert enkelt produkt. Dette er en omfattende proces og kan til tider resulterer i sene arbejdesdage, før det enkelte produkt er klar til produktion.

Til september skal LOUISE ROE COPENHAGEN deltage i messen i Paris. Der bliver brugt meget tid på at forberede messen hen over sommeren, i form af hvordan produkterne skal styles i forhold til hvilken historie vi gerne vil have, at det enkelte produkt skal fortælle.

Hvor får du din inspiration fra?

Jeg får ofte min inspiration fra bygninger og arkitektur. Selvom det slet ikke er det størrelsesformat jeg designer i, kan det alligevel give god inspiration til, hvordan jeg kan arbejde med forskellige materialer, former og farver.

Dette ses blandt andet i marmorlamperne, hvor der er benyttet ét helt stykke rent marmor, som en tung og stabil søjle.

Samtidig vægter jeg ældre ting højt på min inspirationsliste. Ting der er lavet ordenligt, i gode og rene materialer.

Lamper i marmor.
© Louise Roe Copenhagen

Hvordan vil du beskrive dine produkter generelt?

Jeg sætter stor pris på, at hvert produkt laves ordenligt. Jeg går op i bæredygtighed, og i at alle mine designs er et ærligt og rent produkt, ved for eksempel ikke at benytte blandingsmaterialer. Jeg bruger rå marmor og glas af høj kvalitet fra Polen.
Alle mine designs er troværdige, har en historie med sig og består af rene og gode råvarer.

Et miks af produkter fra Louise Roe Copenhagen
© Louise Roe Copenhagen

Kan du fortælle os én ting, som vi ikke vidste om LOUISE ROE COPENHAGEN?


Jeg har før oplevet, at flere er blevet overrasket over, at der i LOUISE ROE COPENHAGEN kun er fire personer ansat. Det betyder at vi alle arbejder på flere forskellige områder, ligesom jeg selv beskæftiger mig med både design og produktion, men også markedsføring og salg.

Er der en særlig ting fra din kollektion, som betyder noget ekstra for dig?

Hver gang jeg designer et nyt produkt, spørg jeg altid mig selv ”Why”? Hvorfor skal jeg lige lave det her produkt?

Jewel-vasen tegnede jeg oprindeligt til et andet firma, men det resulterende desværre aldrig i et færdigt produkt. Jeg tog derfor projektet i egen hånd. Jeg rettede lidt på de oprindelige kanter og hjørner og det resulterende i juvelvasen. Vasen fik value, altså en form for værdi, som jeg sætter stor pris på. Derfor er Jewel-vasen noget helt særligt for mig.

”Man skal sætte pris på det der har værdi i livet”

Jewel-vasen
© Louise Roe Copenhagen

Hvad er historien bag messing-skålen?

Den runde messing-skål er lavet med inspiration fra de firkantede messing-skåle. De firkantede skåle designede jeg for at lave noget nyt. En skål som ikke behøvede at være rundt.
Brugerne forstod ikke den kirkantede model, og jeg designede derfor samme messingskål med farvet emaljebelægning i en rund model. Den runde form blev et hit og i dag har LOUISE ROE COPENHAGEN både den runde og firkantede messing-skål.

Skålen er i 100% ren messing, og brugeren kan selv vælge farve og størrelse afhængig af, hvad der passer bedst ind i deres hjem.

BO BEDRE tilbyder dig den smukke skål fra LOUISE ROE COPENHAGEN + 6 numre af BO BEDRE til kun 199 kr.

Du kan vælge den runde messing-skål med indvendig emaljebelægning i enten rosa eller blå i størrelsen 18 x 8 cm.

Messing-skålen i firkantet og runde former
© Louise Roe Copenhagen