Bag Kulissen hos Kaktus København

Kaktusser og sukkulenter har for alvor vundet indpas i de danske hjem. De skulpturelle planter fås i uendelige grønne nuancer og former og de smukke eksotiske kaktusser giver liv til den enkle nordiske indretningsstil. Mød tre kvinder som har startet en butik fyldt med de stikkende planter.

Kaktus København

Maja Samsø Bastian, Gro Samsø Bastian og Cecilie Krawack elsker kaktusser - helt ind i hjertet og ned i maven. De har åbnet en koncept-butik på Jægersborggade, som specialiserer sig indenfor de hårdføre planter. Alle planter er af dansk avl og hver enkelt kaktus er blevet plejet og passet efter alle kunstens kaktus-regler.

Hvad kendetegner jeres arbejdsrum?

"Vi bevæger os hver dag ind og ud af meget forskellige arbejdsrum. Det varierer fra kaktusgartneriets tidlige morgenbesøg til det daglige arbejde i butikken og sene aftentimer i vores hus på Refshaleøen. Rummene har hver deres funktion selvom det i praksis går hen og bliver en flydende overgang. Fælles for alle rum er, at der altid er lidt jord på gulvet. Det er på vejen mellem de forskellige arbejdsrum, at brainstorm typisk opstår, så på cyklen, i varevognen eller på fortovskanten vender vi ideer og planlægger nye initiativer."

Hvor kommer inspirationen til en kaktus-butik fra?

"Vores inspiration kommer typisk fra andre steder end den oplagte plantebrache. Vi finder inspiration til konceptet fra kunst, den mexikanske livsstil og folk vi møder på vores vej. Vi har ikke en traditionel gartneruddannelse at trække på, men spotter trends når vi rejser rundt i verden og bruger i stedet vores baggrunde som byplanlægger, sociolog og designer til at give konceptet et utraditionelt tvist."

Hvad er vigtigst for jer når i arbejder?

"Udover en gummihandske og en pincet er det vigtigste i vores arbejde, at vi har det sjovt. Vi trives rigtig godt når tingene går stærkt og vi skaber vores egen dynamiske arbejdsproces, hvor vi er i konstant udvikling og støtter op om hinandens skøre og skæve ideer. Vi får energi til arbejdet ved at møde nye mennesker og skabe sjove nye samarbejder på tværs af brancher."

Hvorfor lige netop kaktusser?

"Vi opdagede hurtigt, at kaktussen kunne blive byboernes nye yndlingsplante, da den er smuk, eksotisk, skulpturel og nærmest udødelig. Den er perfekt til os der gerne vil have et grønt hjem, men glemmer at vande eller rejser meget. Kaktussen kan leve i generationer og er en plante man begynder at samle på frem for at smide ud. Og så findes de i alverdens grønne nuancer og vilde sorter, der overrasker og giver wauw-effekt med dens lange pigge, snoede grene og grafiske former. Kaktussen er vores absolutte yndlingsplante!"

Hvad er det største i har opnået i jeres arbejde?

"Vi er vildt glade for, at vi er med til at definere plantetrenden lige nu. At åbne vores egen butik på Jægersborggade har været det største skridt for os og det er fantastisk, at det er lykkedes at skabe en ny grøn platform, der fungerer som showroom og inspirationsunivers. Så det vildeste er egentlig, at vi har fået den støvede 80'er-plante tilbage på en lækker måde."

Hvad er det bedste ved jeres arbejde?

"Det er helt fantastisk at få lov til at have fingrene i jorden hver dag. Derudover er det bedste ved vores arbejde at forme og drive vores egne ideer og se dem blive til virkelighed. Vi er gode til at stoppe op og nyde øjeblikket, og da vi er et team af tre barndomsveninder er det allerbedste, at vi deler en passion for Kaktus København og sammen kan udvikle konceptet."

Hvad er jeres drøm for Kaktus København?

"Vi drømmer om en kæmpe kaktuspark, hvor du kan gemme dig i tårnhøje søjler, plukke kaktusfrugter og drikke hjemmebrygget mezcal. Vi vil blive ved med at udvide konceptet og få nye spændende samarbejdspartnere, der lige som os, gør tingene på nye måder!"