Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Bag kulissen hos Frederik Bagger

Frederik Bagger er født med både glas og selvstændighed i blodet. Hans far, Erik Bagger, har designet brugskunst i næsten 30 år og i 2014 blev det sønnens tur til at kaste sig ud i sit eget glas-eventyr. Kom med bag kulissen hos et firma, hvor forbrugeren er kongen.

Frederik Bagger

Frederik Baggers brugskunst-kollektioner emmer af traditionelt luksus med et skandinavisk og moderne islæt. Inspirationen er hentet fra henholdsvis 1940'erne og 1960'erne og de klassiske fornemmelser fremstår smukt i den moderniserede udgave af de traditionelle krystal-glas.

Hvad kendetegner dit arbejdsrum?

"Der er mange måder at se arbejdsrum på i mine øjne. Jeg går personligt meget ind for, at ens arbejdsrum er tilkoblet ens univers og hele virket. En virksomhedsleder skal kunne skabe et helstøbt univers, som ligeledes bliver frembragt i arbejdsgangene og således når helt ud til forbrugeren i form af produkterne. Vores arbejdsrum er meget åbent, da jeg tror på, at der på denne måde skabes bedre energi og teamet derved lever op til sit fulde potentiale. Jeg har valgt at have fokus på, at vi er et meget ungt og energisk team, som kæmper i flok. Jeg har forsøgt at bygge det op omkring det jeg kalder "Wall street”. Vi har stort fokus på energi i vores arbejdsrum. Det er understøttet i vores arbejdsgange, som balndt andet tæller musik og skibsklokker. Skibsklokkerne bliver benyttet hver gang vi har et salg - det skaber forøget drivkraft hos mit team og jeg selv."

Hvor kommer din inspiration fra?

"Jeg bliver 120% inspireret af vores hverdag og den verden vi lever i. Jeg er udmærket godt klar over, at min virksomhed ikke opfinder den dybe tallerken og laver opfindelser som aldrig før er set. Til gengæld er vi en virksomhed,som har valgt at se tilbage på traditionerne og gendanne og reformere ældre tiltag. Vi har for eksempel serien CRISPY som har rod i 1940’erne samt den sidst kommende serie PLATIN, der har rod i 1960’ernes tendenser. Dog skal det nævnes, at vi inden for overskuelig fremtid vil rejse os på nyere tiltag."

Hvad er vigtigst for dig at have når du arbejder?

"Jeg har stort fokus på i særdeleshed én ting. En ting som jeg værdsætter meget højt samt ligger en stor dyd i. Det er et element som jeg hele mit liv har haft i fokus, og noget som jeg benytter hver eneste dag. Loyalitet er det, som er det vigtigste for mig og når vi kæmper i flok, er det et element vi har i højsædet og et ord vi nævner meget ofte i vores professionelle virke."

Hvad er det største du har opnået i dit arbejde?

"Virksomheden er meget ung og har i mine øjne ikke engang fået lagt dens fundament hundrede procent endnu. Så det må helt klart være, at vi i så tidlig en del af processen har fået så god respons på vores tiltag stort set alle steder – det er vi meget taknemmelige for."

Hvad er det bedste ved netop dit arbejde?

"Det bedste efter min mening er at skabe noget til forbrugeren. Derudover er hele designprocessen i forbindelse med tilblivelsen af nye produkter en fantastisk proces at være en del af. Det at følge produkter fra skitseplan og til du står med et slutprodukt i hænderne indeholder så mange spændende under-processer. Jeg er tændt af skabelsen af produkterne og hele kærligheden for mig ligger i den proces."

Hvad er din drøm for din virksomheden?

"Min drøm bag virksomheden har altid været at skabe nogle produkter til forbrugeren, som er af absolut højeste kvalitet. På den måde kan jeg se mig selv i øjnene og vide, at de produkter som står rundt i hjemmene har jeg selv den største tillid til. Derudover håber jeg, at min virksomhed får et spændende eventyr på mange forskellige områder. Jeg drømmer om at vi kommer til at berøre store dele af designverdenen og til stadighed vil blive respekteret af forbrugeren. Forbrugeren er kongen i vores univers - som vores familie-ordsprog går."

Kan du fortælle os én ting om virksomheden som vi ikke vidste?

"I vil allerede fra næste år se mange produkter som ikke kun har fokus på glas som vores tidligere kollektioner. Jeg glæder mig som et lille barn - og det kan i også godt gøre."

Du kan se mere til den smukke brugskunst ved at besøge Frederik Baggers hjemmeside.

Håndplukket til dig