Bag kulissen hos by Lassen

By Lassen er kendt for deres mange ikoniske designs og har derudover rettighederne til værker af arkitekterne Mogens Lassen og Flemming Lassen. Virksomheden ejes i dag af Søren Lassen, Nadia Lassen og Peter Østerberg, hvor de første to er børnebørn til de verdenskendte arkitekter. Kom med indenfor i familie-virksomheden.

By Lassen

I 2008 besluttede tredje og fjerde generation af Lassen-familien at starte by Lassen. De producerer møbler og interiør i eget navn og har desuden rettighederne til designs fra deres forfædre; arkitekterne Mogens Lassen og Flemming Lassen. Inspirationen til nye designs henter de eksempelvis fra gamle skitser og prototyper helt tilbage fra 1920'erne alt imens klassiske designs som Kubus-stagen fra 1962 og stolen Den trætte mand fra 1935 til stadighed lever i bedste velgående.

Hvad kendetegner jeres arbejdsrum?

"Vores kontorlokaler ligger i direkte forlængelse af vores showroom og butik i Holbergsgade i indre København. Arbejdsrummet er lyst og åbent, hvilket er essentielt i en hverdag med konstant dialog og sparring. Som i showroomet pryder vores eget design også kontoret – væghængte Frame bokse indeholder alt fra kontorartikler til stofprøver og Mingle sofaen kæmper med Den Trætte Mand om opmærksomheden, når der skal drikkes kaffe i mere afslappende omgivelser."

Hvor kommer jeres inspiration fra?

"At have rettighederne til så betydningsfulde arkitekters design forpligter og vi værner meget om den arv, kvalitet og fortælling, som ligger bag brødrene Lassens produkter. Vi finder inspiration i gamle skitser og prototyper, hvoraf nogle er dateret tilbage til 1920erne og i deres måde at anskue rum, farver og former på. Vores in-house designteam går i gemmerne, men ser også fremad i designet med by Lassens egne produkter – alt hænger sammen og det er vigtigt for os at have en tydelig, letgenkendelig design-DNA."

Hvad er det vigtigste for jer at have når i arbejder?

"Velsmagende kaffe, fokus og daglige grin."

Hvad er det største i har opnået i jeres arbejde?

"Siden by Lassens begyndelse i 2008, har virksomheden opnået store resultater, både i forhold til udvikling, design og udtryk. Vi er stolte over stadig at producere store dele af vores portefølje i Danmark og så har 2015 været et år, hvor Den Trætte Mand og Frame blev honoreret med henholdsvis en dansk Design Award og en German Design Award – det er vi meget stolte over."

Hvad er det bedste ved netop jeres arbejde?

"Mogens og Flemming Lassen efterlod sig et vigtigt stykke designhistorie, som vi dagligt formidler og det er bliver aldrig trættende at gå på opdagelse i deres skitser og historier. Det bedste er uden tvivl, når vi i designprocessen udvælger, udvikler og lancerer et produkt, som vi ved, de ville have været stolte af og som passer perfekt ind i by Lassens profil. Når alt går op i en højere enhed og kollektionen bliver taget godt imod hos forbrugerne."

Hvad er jeres drøm for by Lassen?

"Vores drøm er at kunne fortsætte den fantastiske udvikling og rejse, by Lassen har været på de seneste år, at vi fortsat kan være så fokuserede, som vi er nu, samt at vi får positioneret os endnu stærkere i designbranchen, nationalt og internationalt."

Kan I fortælle os én ting som vi ikke vidste om by Lassen?

"Vi sidder netop nu omgivet af SS16 prototyper, som er meget anderledes end produkter, vi hidtil har lanceret. Mere kan vi ikke afsløre, men vi glæder os til at præsentere dem under Maison & Objet i januar."

Du kan læse mere om virksomheden og se flere smukke designs ved at besøgeby Lassens hjemmeside.