Bag kulissen hos Anders Arhøj - Studio Arhoj

Anders Arhøj skaber fantastiske designs, som på én gang repræsenterer ældgamle internationale håndværk og nutidig skandinavisk stil. Se hans smukke keramik og glaseringer og få historien om Studio Arhoj.

Anders Arhøj - Studio Arhoj

Anders Arhøj er manden bag Studio Arhoj, som designer og producerer keramik med de mest fantastiske glaseringer. Han formår at forene det bedste fra traditionel japansk kultur med den nedtonede og simple skandinaviske designstil. Resultatet er rene designs med et twist og skabt med dyb respekt for de ældgamle håndværk som han repræsenterer.

Hvad kendetegner dit arbejdsrum?

"Hvide rum kun med glasvægge, lyst træ og grønne planter. Sådan har der nærmest altid set ud i de rum, hvor jeg skal være kreativ og kunne holde ud at være."

Hvor kommer inspirationen til dine designs fra?

"Japan, tegnefilm, at læse om fremmede kulturer der kan mixes med mere lokale traditioner her fra Danmark, antikvarboghandler - de få der stadig findes, museumsbesøg og så videre."

Hvad er det vigtigste for dig når du arbejder?

"Det kommer an på arbejdet - om det er produktion eller udvikling. Vores keramikproduktions-afdeling er lys og luftig - og helst meget ryddelig. Stabil produktion af keramik kræver, at man både er renlig, organiseret og har overblik. Når jeg skal udvikle nye ting vil jeg dog helst gemme mig i mit mørke hule-agtige kontor spækket med mystiske ting og inspiration jeg har samlet gennem tiden. Vi gør også meget for at hygge i studiet - spise kage sammen, drikke fredagsøl (når vi kan klemme det ind), lave lækre juicer til ens kolleger i køkkenet etc. Vi er også igang med at indkøbe en cool vinylafspiller, så vi kan høre gamle jazzplader i studiet."

Hvad er det største som du har opnået i dit arbejde?

"At jeg har ansatte. Bare for 1 år siden var det ren utopi og noget jeg fantaserede om - at jeg var en designer med et studie og folk der arbejdede med mine designs for mig. Nu har jeg 6 ansatte og er taknemmelig hver dag for at have et team at arbejde sammen med."

Hvad er det bedste ved netop dit arbejde?

"Udover at samarbejde med sjove mennesker, så er det at være forholdsvis fri. At kunne bestemme selv over sit eget firma - vi har ingen investorer eller pengemænd bag os. Det er et stort ansvar, som kan skabe mange bekymringer - jeg sover ikke særlig meget i disse år. Men alt har jo en pris og at starte noget kræver ofre."

Hvad er din drøm for Studio Arhoj?

"At komme mere ud i verden med vores ting. Vi har en pop-up-shop i San Francisco denne jul og håber på at lave mere i USA til næste år, da vi har en voksende fanbase derovre."

Kan du fortælle os én ting om Studio Arhøj som vi ikke var klar over?

"Min far støber alle vores Stoneware Orb-sparebøsser i sit værksted i Thy. Han er dog ved at være ret udmattet efter denne juls massive ordrer, så jeg tror snart, at han beder mig om at finde en anden leverandør. Men hele min familie har altid hjulpet mig helt vildt og det er jeg meget taknemmelig."

Jule-kollektionen

"Som design studio er det meget inspirerende at arbejde med andre materialer end keramik. Vi trykker og pakker postkort, gavepapirs-pakker, producerer ting i træ og glas - og lancerer en lille kollektion af julepynt her til december i rå, børstet messing."

Studio Arhoj

Du kan se flere af Anders Arhøjs smukke designs ved at besøge hans hjemmeside, hvor der ligeledes er tilknyttet en web-shop.