Arne Vodder portræt
© bobedre.dk

Arne Vodder

Arne Vodder var mesterens Finn Juhls lærling, men hans enkle og smukke design står ikke tilbage for nogen af hans samtidige i dansk designs guldalder.

Arne Vodder
Fulde navn: Arne Vodder
Dato: 1926-27.12.2009

Arne Vodder blev undervist af Finn Juhl, hans ven og senere samarbejdspartner, og designede en række møbler i 1950’erne og 1960’erne, hvor Danmark for alvor blev kendt som en international designnation. Alligevel er hans navn ikke kendt herhjemme i samme grad som andre af hans samtidige som Børge Mogensen og Arne Jakobsen, til trods for at hans møbeldesign besidder et original og moderne formsprog, der ikke synes at falme.

Stilen er enkel og beskeden, hvor naturmaterialer som rosentræ og teak får lov til at træde frem i designets rene linjer. Særligt kendt er hans skænk i rosentræ, hvor skuffernes front er formet, så et håndtag er unødvendigt, og samtidig fungerer som dekoration. Skænken illustrerer ligeledes den langtidsholdbarhed, der præger Arne Vodders design med sin blanding af organiske og stramme former og kombinationen af eksotisk træ og farvede paneler.

Fra 1950’erne arbejdede Arne Vodder sammen med møbelproducenten Sibast omkring en række kontormøbler, der fik stor succes på særligt det amerikanske marked, endda i en sådan grad, at hans fans talte den amerikanske præsident Jimmy Carter og Libyens berygtede leder Muammar Abu Minyar al-Gaddafi.