Bodil Kjær med Cross-vaserne fra Holmegaard, som blev relanceret i efteråret.
© Hans Christian Jacobsen

25 design af Bodil Kjær bliver relanceret på Milano-messen

Den danske arkitekt og møbeldesigner Bodil Kjær er i år bredt repræsenteret på møbelmessen i Milano. Her bliver 25 af hendes design nemlig relanceret af syv danske producenter på en samlet stand. Se de flotte møbler her.

På årets møbelmesse i Milano, som er i fuld gang i øjeblikket, bliver 25 design af Bodil Kjær - skabt mellem 1955 og 1963 - relanceret af syv af Danmarks førende producenter.

Blandt relanceringerne finder man Cross Plex-lampen fra Lightyears, arbejdsbordet fra Karakter Copenhagen og ude-inde-møblerne fra Carl Hansen & Søn.

En af Bodil Kjærs ude-inde-møbler fra Carl Hansen & Søn.
© Carl Hansen & Søn
Karakter Copenhagen er producenten bag relanceringen af Bodil Kjærs ikoniske arbejdsbord "BK" fra 1959.
© Karakter Copenhagen

Arbejdsbord med i James Bond–film

Bodil Kjær, som i dag er 86 år, er uddannet indretningsarkitekt. Hendes læremestre tæller blandt andre Finn Juhl og Jørgen Ditzel. Hun har blandt andet skabt showrooms, kontorer og udstillinger fra sin egen tegnestue, og har arbejdet i USA, hvor hun tegnede møbler og inventar til store offentlige byggerier.

Bodil Kjær er blandt andet kendt for sit ikoniske arbejdsbord "BK" fra 1959, som optrådte i flere i James Bond-film i 1960'erne. Bordet er desuden blevet brugt i BBC's valgudsendelser.

Bodil Kjærs arbejdsbord "BK" i James Bond-filmen "You Only Live Twice" fra 1967.
Bodil Kjær-møbel fra Karakter Copenhagen
© Karakter Copenhagen
Bodil Kjærs Cross Plex-bord fra Karakter Copenhagen
© Karakter Copenhagen
Bodil Kjærs Cross-vaser fra Holmegaard.