Paul Smith udfordrer Finn Juhl ... og flere nyheder

Se også barstolen, der virkelig skiller sig ud, når BO BEDREs nyhedsredaktør plukker af de bedste designnyheder.

Svævende & sfærisk kugle af lys
© Foscarini

Eugeni Quitllet har designet Satellight, der består af en konisk glasskærm med en kugle i hvid glas. Satellight fås både som pendel og bordlampe i to størrelser – alle med indbygget lysdæmper. Fra 3443 kr., Foscarini.

Kompleks enkelhed
© Noyer

Med sin enkle men alligevel komplekse konstruktion skiller barstolen fra Noyer sig ud fra mængden. Den er udført i valnød, kobber og læder og koster 3495 kr., Noyer.

Jubilæumssofa
© Erik Jørgensen

Hannes Wettsteins Deplhis-sofa fylder i år 10 år, og det fejrer Erik Jørgensen med en specialversion af E-11 i Apollo-læder fra Sørensen Læder. Normalprisen for E-11 er 74.256 kr., mens særudgaven koster 54.995 kr., Erik Jørgensen.

Ikoner mødes
© House of Finn Juhl

Den kendte britiske designer Paul Smith har givet en række af Finn Juhls ikoniske stole et nyt udtryk med sine klassiske stribede tekstiler. Her er det 108- og 109-stolen med tekstilet Segmented Stripe fra Maharam. Stolene koster fra 9038 kr., House of Finn Juhl.

Kelim til alle
© Ferm Living

Borders og Merge er to nye kelim-tæpper fra Ferm Living. Begge er i 80 % uld og 20 % bomuld og fås i to størrelser: b 140/180 x l 200/220 cm, fra 1799 kr., Ferm Living.