Nyt design i gamle rammer

Der leges for tiden med, at give ældre designs nye klæder, ved at rekonstruere, nytænke og udviske rammerne for klassisk design.

© Vibia

Dekonstrueret lampe

Arik Levy har sammen med Vibia arbejdet med at skille en lampe ad, for at skabe et nyt objekt ud af delene. Det er blevet til North, en lampe, der svæver i luften som en krydsning mellem en mobile og en lampe. Endnu ikke prissat, Vibia.

© De Padova

Genialt enkelt

Nendo, der ledes af designeren Oki Sato, har lavet serien Sail, der består af sofaborde og sideborde i flere størrelser. Designet er helt ind til benet – og lige i skabet. Pris på forespørgsel., De Padova.

© BD Barcelona Design/QQ Design

Showtime får repremiere

Da Jaime Hayon stadig var upcoming, designede han stolen Showtime Nude for BD Barcelona Design. Nu har den fået et opdateret design og ben i træ samt nye farver, der får den til at fremstå mere moden – præcis som manden bag. Fra 5460 kr., BD Barcelona Design/QQ Design.

© Engelbrechts

Kevi-stolen i nye farver

Efter at Engelbrechts i 2008 overtog produktionen af Kevi-stolen, er der kommet fut under hjulene på den ikoniske kontor-, børneværelse-, skole- og alt muligt andet-stol, som Jørgen Rasmussen designede i 1958. Den er blevet lanceret med nye lakfarver, uden hjul med ben i forskelligt træ og metal, og nu også i en polstret udgave i helt nye farver. Fra 3195 kr., Engelbrechts

Cecilie Manz er inde i en god stime med design for B&O, Duravit og nu havemøbel- producenten Gloster, der har kontaktet hende for at få et lettere udtryk. Det er blevet til en kollektion, der bevæger sig i rummet mellem inde og ude. Det skyldes både designet, de afstemte farver og tekstilerne, som Cecilie Manz har arbejdet intensivt med at få helt rigtige.

© Gloster

Manz giver haven farver

– Vævningen er så fin, for den råber ikke,
at nu er vi ude, og det skal være groft og ligne noget fra en sejlbåd. Det ligner jo noget, man har indenfor, forklarer Cecilie Manz, der har nydt at arbejde med at finde de rigtige farver til vævningen.

– Det var lidt en slikbutik at få lov til at sidde med alle de farver og komponere, at det skal være den model, den kæde og skud (udtryk i forb. m. vævning, red.) – det har været megasjovt, siger Cecilie Manz.

Kollektionen fra Gloster består af sofa, loungesofa, stol, bænk og bord. Der er endnu ikke en dansk pris, Gloster.