Nyskabende design

Medredaktør Charlotte Ravnholt giver hver måned sit bud på de største design-, interiør- og livsstilstendenser. Denne måned sætter hun fokus på formgivningen og æstetikken ved godt design.

Balancekunst fra det nye danske brand New Works. Bordlampen Kizu og dens geometriske former er designet af Lars Tornøe.

Spids blyanten med stil. Japanske Beyond Object står bag dette lille vidunder af en blyantsspidser, Funno, designet af det London-baserede studio Poetic Lab. Fås i guld, kobber eller sølv. Kan også bruges som brevvægt. Kan erhverves på beyond-object.com.

Tyrkiske Autoban har skabt den luksuriøse art deco-inspirerede kollektion Union for De La Espada. Den består i første omgang af sofa og seng. Bemærk det tropiske tapet. Det bliver ikke mere hot!

En krukke eller en skulptur? Menu har netop lanceret denne skønne krukke i egetræ tegnet af den norske duo StokkeAustad.

Stolen Stockholm i velour er et glimrende eksempel på, at det ikke altid behøver at koste en formue at skabe et eksklusivt interiør og look derhjemme. Fra Ikea.

Nogle gange støder man tilfældigt på et produkt, der får én til at standse i beundring eller forundring. Fordi det enten er nyskabende – eller blot smukt. Der er ingen formel på “godt design”, nogle mener, at funktionen er vigtigst, andre innovationen, men i min optik er formgivningen og æstetikken oftest det, der afgør, om jeg synes, det er godt design. Da jeg for nylig på en messe i Paris fik øje på blyantsspidseren her på siden, var jeg solgt. Et hverdagsobjekt, som for de fleste af os er helt ligegyldigt – men som her hæver sig til en lille kunstgenstand. Den er designet af Poetic Lab og fra det japanske Beyond Object, et pragteksempel på et design, som gør forskellen på et bord eller i et helt hjem. Unika-ting, som man ikke kan få øjnene fra. Som man forelsker sig i – igen og igen. Her har jeg håndplukket et par af de ting, som har fået mig til at stoppe op den sidste måneds tid, både for at iagttage og røre.