tom dixon puder
© Tom Dixon

Ny trend med fokus på teksturer

Se bl.a. de nye puder fra Tom Dixon med uld og broderier.

Mario Milanas stol fra The Webster fra Pierre Frey.
© Pierre Frey

Asana Chair blev for nylig præsenteret på Design Basel Miami. Mario Milanas stol er en limited edition for The Webster, med bouclé fra Pierre Frey.

Taktile teksturer

"Materialism" er talk of the town, når vi er på messer. Alt handler om materialet. Og to andre ord, du også kommer til at høre meget mere til her i det nye år, er taktilt og tekstur. Og hvad betyder de egentlig, de to ord? Ja, noget taktilt er ifølge ordbogen "noget, der kan opfattes eller mærkes ved berøring". Det kommer fra det latinske ord tactilis, som betyder "som kan røres", og refererer altså til vores følesans og ting, som er følelige. Tekstur er et stofs eller et materiales struktur og stoflighed, og ordet stammer fra det latinske textura, sammenvævning. Så begge dele handler om tings overflader – som i den grad er i fokus netop nu.

tom dixon puder Soft, BuchlÉ og Geo
© Tom Dixon

Soft, BuchlÉ og Geo er navnene på de nye puder fra Tom Dixon.

Eksperimenterende tekstiler

Vi ser ikke så meget glasering, kunstig finish eller bemaling, der er flere naturlige, rå og rustikke overflader og mange nye designitems med et langt grovere udtryk, end vi længe har set. Det gælder fx Tom Dixons nye eksperimenterende tekstilserier, som han netop har præsenteret på den franske messe Maison&Objet i januar. Og her viser han bl.a. at bouclé er vendt stærkt tilbage (se også stolen øverst)! Hans nye håndlavede puder i new zealandsk uld (og med danske andefjer indeni) mimer teknikker fra tæppeindustrien, og har lange luv i varierende højde.

Jeg har valgt flere puder fra Dixon, som fint illustrerer to andre tendenser: broderier/print, her håndbroderede grafiske illustrationer samt skind og rulam, her polstring med sydafrikansk angora-gedehår. Så du kan roligt gå i gang med at skifte det silkebløde velour ud med de langhårede, håndtuftede tekstiler, pelsen og de kunstneriske print.

restauranten Mökki på Ritz-Carlton Hotel i Astana Kazakhstan
© blacksheep.uk.com

Loftet spiller en stor rolle i mange nye byggerier og interiører. Her restauranten Mökki på det nye Ritz-Carlton Hotel i Astana, hovedstaden i Kazakhstan. Tegnet af det London-baserede designstudio Blacksheep. Se mere på blacksheep.uk.com.

rumdeler med spejl pg palmer fra the apartment
© The Apartment

Rumdelere er stadig i højeste kurs. Og se lige denne perle af slagsen med spejl og palmer i rattan. Italiensk design fra start-70'erne. Fra The Apartment.

design fra aldo bakker hos les Ateliers Courbet
© ateliercourbet.com

Fabulerende design i marmor og egetræ af hollandske Aldo Bakker. Fundet hos Les Ateliers Courbet i New York – tjek selv ateliercourbet.com.