Ny keramik med yndefuld sprødhed

Dansk keramik bevæger sig videre fra retro-trykbølgen til en mere 'comtemporary' stil. For eksempel i Cecilie Manz' yndefulde serie Kaolin for Kähler og Agnes Fries' grafiske overraskelser.

Vi vil samle på Cecilie Manz' Kaolin
© Kähler Design

På BO BEDRE spår vi denne nyhed, Kaolin for Kähler, en gylden fremtid. Kähler brager i forvejen fremad, bl.a. med Omaggio-striberne, som nu er perlemorsfarvede, og den serie vil med garanti løbe de arme designekspedienter over ende endnu engang.
Men den danske topdesigner Cecilie Manz's Kaolin har noget andet, noget mere skrøbeligt og eviggyldigt, over sig.

Kähler-serien Kaolin er skabt af sten-porcelæn, som i den snehvide version virker næsten gennemsigtig og sårbar. Designeren Cecilie Manz kalder selv Kaolin 'old school', og hun har på sin vis ret, men samtidig er der noget helt nyt over stellet. Tallerkenerne er for eksempel en anelse skæve, hvilket gør dem fantastiske sammen, og til serien hører også bakker i højglanspoleret stål og serveringsbrætter i træ.

Højttaler med keramikoverflade

En anden af Kählers nyheder er en højttaler - ja, I har læst rigtigt. Virksomheden har indgået et samarbejde med lydeksperterne System Audio og lancerer højttaleren Fugato af keramik, træ og skind. Den fås i flere farvekombinationer.
Keramikken har en særlig positiv indvirkning på lyden, fortæller folkene bag.

Agnes Fries fra Kina og Bornholm ...

Agnes Fries er en af vores mest banebrydende, yngre keramikere. Hun arbejder fra en kinesisk workshop i Jingdezhen, men har også netop etableret sig på Bornholm i det nyoprettede keramik-fællesskab, Den Danske Keramikfabrik.

Krukkerne her hedder Totto og er nye i Agnes Fries' kollektion. Her har hun arbejdet med oldtidens porcelænsfarver, hvid og blå, og tilføjet en gul kant fra sit hjemland, Sverige.

Agnes Fries arbejder med grafiske farver og former, som man ikke normalt forbinder med porcelæn.