Nu kan du få fingrene i unik Holmegaard glassamling

Hos auktionshuset Bruun Rasmussen er en bjergtagende samling Holmegaard-glas nu sat på auktion.

Glassets svar på Poul Henningsen

Lige nu kan du få fingrene i en unik glassamling fra Holmegaard Glasværk hos auktionshuset Bruun Rasmussen. Glassamlingen går mange år tilbage, men har alligevel en aktualitet over sig med kurver og bølgende linjer, der fint smelter sammen med en af tidens største trends; organiske former.

De fascinerende former er skabt af Per Lütken, der af mange beskrives som glassets svar på Poul Henningsen. Hans talent og engagement resulterede i en fascinerende glassamling, der er både farverig, kreativ og eksperimenterende, og han kunne invitere andre kunstnere ind på glasværket og fastholde sit innovative fokus.

Holmegaard glas af Per Lütken

Holmegaard glas af Per Lütken.

© Bruun Rasmussen
Holmegaard glas af Siegfried Wagner

Vædderen. Holmegaard glas designet af Siegfried Wagner.

© Bruun Rasmussen

Glas er liv

De fleste af de glas, der nu er under hammeren hos Bruun Rasmussen, er designet af Per Lütken, men der er også glas fra Siegfred Wagner, Allan Scharff, Torben Jørgensen, Peter Svarrer, Jacob E. Bang og andre glasmestre fra Holmegaards storhedstid iblandt. Samlingen tæller blandt andet en smuk, sjælden vædderfigur designet af Siegfred Wagner, og Per Lütkens motto 'glas er liv' går hånd i hånd med glassenes organiske former samt den indretningstendens, der er allestedsnærværende den dag i dag.

Auktionen starter tirsdag den 16. november, og du kan byde med her.

Læs desuden mere om glassene og deres historie her.

LÆS OGSÅ