Møbler, du kan tjene kassen på - i fremtiden

Glem alt om at sidde i disse 6 stole - de er kunstværker, som topdesignere har skabt for at blære sig. Men netop hér kommer talentet for alvor frem. Investér i en af dem, og du vil stå med guld i fremtiden.

Den vilde kreation

Fælles for disse møbler er, at de er fremstillet i et begrænset oplag, og deres eksistens er prlmært kendt af designentusiaster og galleriejere. Det er nemlig kunst - i en klasse, som man med held kan investere i.
Det er nemlig hér, de største talenter har foldet hele den eksperimenterende palet ud, og uden den kreativitet får man ikke udvikling.
Værket her hedder Slow Relief og er formgivet af Louise Campbell. Det fås kun i et lille oplag, bl.a. via Galerie Maria Wettergren.

Pluralis er ikke en stol, men en stol

Cecilie Manz har designet møblet Pluralis. Det er et unikt værk kun skabt i 100 eksemplarer til salg på gallerier.
Designere er underlagt store krav om kommercielle ideer. De må selvfølgelig gerne få vilde indfald, men produktionsomkostningerne må ikke være for store. Men her har Cecilie Manz, en af landets mest kendte kvindelige designere, trukket designprocessen ud af comfort zone.

Rester fra overskudslageret af kreativitet

Niels Hvass står bag Leftovers, som er en af de mest markante møbelværker formgivet i nyere tid. Det er ikke en stol, han kan betale huslejen med, men måske kan du - i fremtiden - for vi på BO BEDRE vurderer, at designet bliver meget værd.

Snedkerens ypperste

Line Depping modtager stor anerkendelse for sine træmøbler, især dem, hun har udstillet på Snedkernes Efterudstilling - en fantastisk udstillingsmontre for møbelkunst, som designerne har arbejdet intenst med.
Line Depping har netop modtaget et legat fra Statens Kunstfond som påskønnelse af hendes fine arbejde med træ.

Jamen, den er jo fyldt med huller ...

Mathias Bengtson er dansk født, men holder til i London, hvor hans designstudie er. Cellular Chair er efterhånden internationalt kendt som et interessant møbeleksperiment. Det er produceret i 8 eksemplarer.

Dårlig at sidde på ...

... men genial at investere i. Ditte Hammerstrøms Out of Focus er et kunstværk, som vender op og ned på begrebet stol. Den er ude af fokus ...
Det er blot ét af eksemplerne på en designer, som har revet tid ud af kalenderen til at skabe noget mere kunstnerisk.
Out of Focus har bl.a. været udstillet hos Galerie Maria Wettergren.