5 lampenyheder, vi er vilde med

Hver måned deler vi på BO BEDRE masser af inspirerende nyheder, og denne gang har vi udvalgt 5 lamper, vi drømmer om at hænge op derhjemme.

Bent Karlbys Pan-serie fra LYFA
© LYFA

Lys i elegant indpakning

Den danske lampeproducent LYFA er klar med endnu en relancering. Denne gang er det Bent Karlbys Pan-serie, der med sine tubeformede rør netop er inspireret af panfløjten. Det oprindelige design var inspireret af 60’ernes popart-farver, mens den nye serie præsenteres i anodiseret aluminium, hvilket giver lamperne et elegant og moderne udtryk. Serien består af en pendel og to vægmodeller.

Du finder den her

Tangelo-lampeskærmen fra Sika
© Sika

Effektfuld belysning

Sika introducerer Tangelo-lampeskærmen i størrelse large. Lampeserien er udviklet af den australske designer Darcy Clarke, der er påvirket af naturen og de traditionelle væveteknikker. De håndvævede skærme er fremstillet af bæredygtig rattan.

Fås nu i fire forskellige størrelser fra 24 til 62 cm. Fra 640 kr.

Find skærmene her

EK61 Opal Pendant fra Carl Hansen & Søn
© Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn

Carl Hansen & Søn lancerer EK61 Opal Pendant, designet i 1961 af Esben Klint, søn af den verdenskendte arkitekt Kaare Klint.

Den klassiske lampe har aldrig tidligere været i produktion, da den på daværende tidspunkt var for kompliceret at fremstille.

Den mundblæste lampe har en plisseret, superelliptisk form med et markant top- og bundstykke i egetræ.

Fås i tre størrelser fra 2845 kr.

LE KLINT Model 172 Medium af Poul Christiansen
© LE KLINT

En klassiker runder skarpt hjørne

Sinus-lampen med nummeret 172 fra Le Klint runder et halvt århundrede.

Den ikoniske lampe, der er designet af Poul Christiansen, markerede ikke blot starten på et livslangt samarbejde mellem producent og designer, lampen introducerede også en helt ny foldeteknik, hvor de rette vinkler blev skiftet ud med bølger baseret på sinuskurver.

Den organisk formede pendel fejres med en jubilæumsudgave med messingophæng og stofledning.

Fås i to størrelser fra 4295 kr., find lampen her

Acorn floor lamp fra Northern
© Northern

Northern udvider

Northern udvider deres Acorn-serie med en gulvlampe designet af Atle Tveit. Lampen, der fås i sort og hvid, står som et grafisk, himmelstræbende statement. Inspirationen til skærmen har designeren hentet i naturen, og man genkender måske den tomme skal fra et agern.

Du finder den her

LÆS OGSÅ