Levende koral keramik af Jeanette Hiiri

Alt fra lysestager til unikke skulpturer i brusende brændt ler af svensk-dansk-finsk keramiker.

Fyrfadslys i flager
© Foto: Birgitta Drejer. Stylist: Pernille Vest

Keramikeren Jeanette Hiiri giver leret liv i sin bølgende unikke kreationer, hvor hver runding i leret er formet af hendes hænder.

Formerne er organiske i hendes skulpturelle værker. Tanker går til alt fra botanikken til koralrev.

I de fleste af hendes værker er der oven i købet en klart tiltænkt funktion - som i den sorte håndlavede flagestage i forgrunden i vindueskarmen.

Det skal næsten opleves, hvordan lysestagen bliver levende i det flakkende spil mellem lys og skygge, når fyrfadslyset brænder i bunden.

Liljer og koraler
© Foto: Birgitta Drejer. Stylist: Pernille Vest

Jeanette Hiiri er af svensk oprindelse, men er dansk gift og bor på Frederiksberg i København.

BO BEDRE var sidste år forbi og besøge hende og hendes mand i parrets lejlighed. Her indfangede fotografen Birgitta Drejer flere af hendes unikke værker.

Det var blandt andet denne svulmende runde porcelænsskulptur med et væld af åbne former, der både leder tanken hen på liljer og på muslingeskaller - og helt sikkert også meget andet hos andre beskuere.

Keramiske skulpturer
© pulsceramics.com

Det er også denne type frit fabulerende keramiske skulpturer hun udstillede på det belgiske keramikgalleri Pulsceramic.com, hvorfra disse billeder er lånt.

Valmuevase og flagestage
© jeanettehiiri.dk

Jeanette Hiiri laver dog også hyldevarer, som disse valmuevaser, ligesom hendes flagestage også er en form, hun producerer i større antal, selvom ale bukningerne i flagestagerne er formet af den svensk-danske-finske keramiker.

Lidt finne er der nemlig også i Jeanette Hiiri. Denne herkomst markerer sig ikke mindst i de mange i'er i hendes efternavn, der skyldes hendes finske aner.

Keramikrelieffer
© Foto: Birgitta Drejer. Stylist: Pernille Vest

I Jeannette Hiiris lejlighed indfangede Birgitte Drejer også flere keramiske reliefskulpturer.

Boligreportage
© Foto: Birgitta Drejer. Stylist: Pernille Vest