Kom med til Snedkernes Efterårsudstilling, som fejrer 40 års fødselsdag

Lige nu kan du opleve Snedkernes Efterårsudstilling 2021. Her vil du blive mødt af helt nye og eksperimenterende design, som er fortolket ud fra et helt bestemt tema.

© SE

Snedkernes Efterårsudstilling

Snedkernes Efterårsudstilling er en ikke-kommerciel sammenslutning af 86 møbelproducenter og designere, som hver især skaber deres bud på et møbel til den fælles udstilling ud fra et tema, der er bestemt af bestyrelsen.

Udstillingen afholdes hvert år, og i år er det 40 år siden, at det hele startede i Helligåndshuset på Strøget i København med en udstilling iscenesat af den danske møbelarkitekt Grete Jalk. Det fejres med hele to udstillinger, som bliver præsenteret under titlen Tid, Takt & Tone.

Tid, Takt & Tone

På årets udstilling, som bliver afholdt på Sophienholm Kunsthal i Kongens Lyngby, kan du både opleve hovedudstillingen med flunkende nye bud på møbler, der er skabt ud fra temaet Tid, Takt og Tone samt en ekstra retrospektiv digital udstilling, hvor du har mulighed for at betragte billeder af værker fra udstillingerne igennem de sidste 40 år.

– At se på samtidens takt og tone i forhold til møbeldesign er utrolig vigtigt, da det ikke alene siger noget om de design- og miljømæssige krav, vi står overfor, men også noget om vores selvforståelse som møbelnation, en selvforståelse, som afspejler vores samtid og ikke fortiden, siger formand for SE, Claus Bjerre.

Temaet er i år blevet fortolket af 44 medlemmer fra foreningen Snedkernes Efterårsudstilling og gæsteudstillere, og de har alle forholdt sig til det både indholds- og formmæssigt, hvilket kommer til udtryk i for eksempel møblernes form, brug eller sociale kontekst.

Udstillingen løb af stablen den 6. november 2021 og kan opleves helt indtil den 3. januar 2022.

Stolen Ret Ryggen

Stolen Ret Ryggen, som er designet og produceret af Jonas Lyndby Jensen.

© SE, fotograf: Egon Gade Artwork
Måneværk

Måneværk, som er designet af Ahm & Lund og produceret af Ahm & Lund, Lin Rosenbeck, Jørgen Peder Hammerich @ Raadvad Stenhuggeri & Rune Bakkendorff.

© SE, fotograf: Egon Gade Artwork

Et kort indblik

Bo Bedres redaktionschef Lene Lykke Hovmand har allerede været forbi udstillingen, og hun giver sine varme anbefalinger til at folk skal tage ud og opleve den i de smukke omgivelser.

Hun fremhæver blandt andet møbeldesigner Jonas Lundby Jensens design. Med det har han nemlig forholdt sig til årets tema ved at skabe en stol uden ryglæn, der kan "uddanne" folk til at sidde korrekt med rank ryg.

Et andet bemærkelsesværdigt design på udstillingen er Ahm&Lunds og Rune Bakkendorffs Måneværk, som Lene pointerer giver særligt stof til eftertanke. Værket er et standur lavet af materialerne porcelæn, stål, ler og sort basalt, og det viser månens faser henover dens cyklus på 29,5 døgn. Uret fremstår som en tydelig kommentar til tidens stress og jag.

Sidst, men ikke mindst, så markerer Lene, at der ses en iøjenfaldende tendens blandt flere af designerne, da de giver deres bud på fleksible møbler, der kan tilpasses efter egne ønsker i forhold til både funktionalitet, praktik og udseende.

Er du blevet interesseret i at se udstillingen, så skynd dig afsted, eller se og læs mere om de forskellige design lige her.

LÆS OGSÅ