Restaurant Studio
© Sutdio/Chris Tonnesen

Kom med ind i Carlsberg Byens nye restaurant Studio

Få et kig indenfor i Studio, hvor indretningen er inspirere af havet, som også er et grundelement for køkkenet.

Restaurant Studio
© Studio/Chris Tonnesen
© Studio/Chris Tonnesen

Kæmpe bølge

På sin nye placering ligger Studio præcis dér, hvor kilden til Carlsbergs rene vand i sin tid udsprang. Rent vand er jo ikke kun kilden til godt øl, men også kilden til alt liv. Det er med inspiration i dette, at kunstner Frederik Hesseldahl har skabt den dynamiske bølge, der fejer henover et spejl i enorm størrelse på restaurantens endevæg og skaber liv i rummet.

– Det har været en klar mission, at Frederik Lassen Hesseldahls kunstværk skulle spille en hovedrolle i lokalet. Men det har samtidig været en balance, hvor kunstværket ikke tager opmærksomheden væk fra måltidet, siger Anders Busk Faarborg og fortsætter:

– Den nye placering ved den oprindelige kilde på Carlsberg også været en inspiration til selve indretningen. Idéen var at skabe den mest ærlige og direkte forbindelse til den gastronomi, som ville blive serveret på tallerkenen. Derfor har kilden været roden til hovedidéen, som var at arbejde med de fire elementer, som optræder i forbindelse med et måltid på Studio. Nemlig jord, vand, luft og ild. Her har vi kigget på, hvordan vi kunne bruge disse referencer i det store kunstværk af Frederik Lassen Hesseldahl. Både i selve udformningen af kunstværket, men også i farveholdningen.

Brun venus musling med soya perler

Brun venus musling med soya perler

© Studio/Chris Tonnesen
Blæksprutte med tang, ristet kyllingeskind og fermenterede agurker

Blæksprutte med tang, ristet kyllingeskind og fermenterede agurker

© Studio/Chris Tonnesen
Kig ud i køkkenet

Christoffer Sørensen (i midten), der er køkkenchef på Studio, går efter at blive en af landets bedste restauranter.

© Studio/Chris Tonnesen

Vil være blandt de bedste

I køkkenet står den 31-årige køkkenchef Christoffer Sørensen bag roret. Og også her spiller havet en afgørende rolle. Menuen er nemlig i overvejende grad baseret på skånsomt fanget fisk og skaldyr fra Danmark og Norden.

Sidste år modtog køkkenchefen Michelinguidens pris ’Young Chef’, og i september vandt han den nye kokkekonkurrence BMW Masters. Ambitionerne er høje. Christoffer Sørensen lægger ikke skjul på, at målsætningen er at bringe det nye Studio op i det øverste lag af landets toprestauranter.

– Vi skal kunne måle os med de bedste, og jeg er overbevist om, at vi har holdet til at kunne gøre det. Og så er det ingen hemmelighed, at jeg rigtig godt kunne tænke mig at skaffe michelinstjernen tilbage til Studio, siger han.