IKEA lancerer ny, håndlavet kollektion inspireret af lokale traditioner

Se den nye kollektion fra IKEA, der bygger bro mellem kulturer og forener traditionelt håndværk med moderne design - alt sammen med et godt formål for øje.

© IKEA

Traditionelt håndværk møder moderne, lokalt design

IKEA har netop lanceret deres nye kollektion LOKALT, der tager udgangspunkt i nyfortolkninger af traditionelt håndværk i landene Jordan, Thailand og Indien.

Fire lokale designere har samarbejdet med IKEA om den nye kollektion, og det kulturelle præg stopper ikke her, for også lokale håndværkere har sat deres personlige aftryk på kollektionen.

– Formålet med LOKALT er at vise, at håndværk ikke nødvendigvis behøver at være gammeldags og traditionelt. Det kan være moderne og ekstravagant, når vi kombinerer de unge, designeres udtryk med lokale, traditionsbundne teknikker. Og det er præcis sådan LOKALT er opstået – i direkte samarbejde med de lokale håndværkere, siger Marie O’Brian, der er Creative Leader hos IKEA og tovholder bag kollektionen.

I Amman er der tradition for at designe sin egen drømme-pickup. Derfor indgår pickup-trucken i designer Tania Haddads smukt broderede motiver på pudebetræk og tæppe.

© IKEA
© IKEA

Kollektioner med et større formål

Det er ikke tilfældigt, at det lige netop er Jordan, Thailand og Indien, som IKEAs nye kollektion udspringer fra.

IKEA har nemlig iværksat sociale hjælpeprojekter i de tre lande, og med kollektioner som LOKALT, skaber de flere hundrede arbejdspladser i lokalområderne.

LOKALT kan købes fra juni 2021.

© IKEA
© IKEA
© IKEA