© IKEA

IKEA i nyt spændende designsamarbejde

Med fokus på bæredygtighed, naturlige materialer og unikt design, indgår IKEA nyt designsamarbejde med hollandske Piet Hein Eek.

Bæredygtige materialer, uperfekt design og masseproduceret unika

IKEA har netop offentliggjort et nyt og spændende samarbejde med hollandske Piet Hein Eek. Eek er kendt for hans unikke design med fokus på bæredygtige materialer, hvilket går hånd i hånd med IKEAs principper om Democratic Design.

Samarbejdet bliver en del af særkollektionen 'JASSA', som - foruden bæredygtighed - vil være præget af uperfekt design, da Eek har en designfilosofi om, at det uperfekte er afgørende for at skabe designikoner. Med JASSA-kollektionen ønskes det at skabe masseproduceret unika-produkter, der er tilgængelige for alle.

”At designe for IKEA er næsten det modsatte af, hvad jeg normalt gør. Heldigvis er den rationelle tilgang i begge processer, både ved små og store mængder, den samme; man er nødt til at tænke effektivitet ind i alle aspekter,” siger Piet Hein Eek. ”Lige pludselig er det muligt at lave produkter med samme mentalitet og attitude blot for et større publikum.”

Vigtigt for både Eek og IKEA er håndværkets traditionelle teknikker. Designerne og det kreative team bag JASSA har udforsket kreative ideer, materialer og håndsværksmæssige teknikker i Indonesien og materialer bestående af blandt andet naturlige fibre og batikinspirerede tekstiler.

JASSA-kollektionen kan efter planen fås i IKEAs varehuse fra marts 2017.