Holmegaard genfortolker ikonisk glasdesign

Nyfortolkningen er designet af en regulær legende inden for glaskunst.

Holmegaard Archives fra Holmegaard Værk Provence Bowl i rose af Per Lütken
© Holmegaard

Special edition glaskunst

Holmegaard er med sine knap 200 år ét af Danmarks ældste glasværker. I 2020 slog Holmegaard dørene op til Holmegaard Værk, et levende museum med et aktivt glaspusteri. Herfra er nu skabt en ny fortolkning af den klassiske Provenceskål.

Provenceskålen blev designet af glaslegenden Per Lütken, der hører til blandt de største designere i dansk glashistorie. Provenceskålen har været i produktion uafbrudt siden lanceringen i 1955.

Nyfortolkningen kommer i to størrelser og farvevarianterne rosa, lavendel og konfetti, og mundblæses i dag på værket, som er præcis samme sted, hvor Holmegaard i sin tid opstod i år 1825.

Fra arkiverne

Provence skålen er den første af en række planlagte specialproduktioner under konceptet Holmegaard Archives, en specialkategori, der tager inspiration i Holmegaards historik, enten som nyfortolkninger, relanceringer eller opdateringer af Holmegaards design, og derigennem formidler håndværket og traditionen i en nutidig setting.

– Med Holmegaard Archives har vi skabt en arena, hvor vi hylder den levende glashistorie. Det gælder både de tidløse ikoner, der er lige så aktuelle i dag som dengang, og ny, moderne glaskunst, der tegner nutidens designscene. Som materiale er glas sjælfuldt og uforudsigeligt - og under Holmegaard Archives ønsker vi netop at lege med klassikerne i respekt for traditionen, samtidig med at vi eksperimenterer med særproduktioner og samarbejder i tråd med Holmegaards DNA som glaspioner, siger Marion Fortat, designermanager hos Holmegaard, om den nye arkivkollektion.

Alle produkter under Holmegaard Archives fremstilles på Holmegaard Værks åbne glasværksted, hvor besøgende kan følge processen fra den glødende glasmasse til glaspusterens pibe og fysisk fornemme det levende materiale.

Hele Holmegaard Archives serien forhandles eksklusivt på Holmegaards webshop samt i Holmegaard Værks designshop.

Den lille Provenceskål med en diameter på 13 cm fås i varianterne rosa, lavendel og konfetti og koster 499,95 kr. for den rosa og lavendel farvede og 599,95 kr. for konfettivarianten. Den store Provenceskål på 19 cm fås i varianterne rosa eller lavendel koster 699,95 kr.

Holmegaard Værk mundblæser Provence skålen
© Holmegaard
Holmegaard Værk mundblæser Provence skålen
© Holmegaard
Holmegaard Værk mundblæser Provence skålen
© Holmegaard
Holmegaard Værk mundblæser Provence skålen
© Holmegaard

LÆS OGSÅ