© The Mcbride Company

Her kan du købe hash – og nyde Hawaii-atmosfæren

Et designfirma i Californien specialiserer sig i indretning af butikker, hvor der handles med cannabis. Og det er helt lovligt, for cannabisprodukterne sælges til medicinsk brug.

Cannabis-butikken er designet til alvorligt syge mennesker

Der er intet lyssky ved projektet - man sniger sig ikke ned i en mørk kælder, hvor gardinerne er trukket for døgnet rundt.
Det har længe været legalt i flere amerikanske stater at bruge cannabis i smertebehandling af mennesker med alvorlige sygdomme, så derfor er der opstået en arkitektonisk og designmæssig trend omkring de steder, hvor hash kan skaffes. Californien er foregangsstat inden for dette område.

Pineapple Express er en national kæde af cannabis-engros-butikker, som har sit udspring i firmaets Los Angeles-afdeling, fortæller Designboom.
Bag indretningen står The Mcbride Company, der ser vigtigheden i de omgivelser, patienterne befinder sig i.
Hvis man for eksempel har kræft, er det ubehageligt at skulle troppe op i endnu en konsultation med klinisk atmosfære, og designfirmaet har skabt en indretningsstil med crispy, delikate farver og detaljer.

Hawaii-stil, kalder The Mcbride Company det selv. I midten af butikken står 'The Mystic Pineapple' ... Den mystiske ananas. Den er et symbol på de mange myter, cannabis-produktion med rette er omspundet af.
Men den store ananas fungerer samtidig som et interaktivt informations-panel, hvor kunderne kan plotte deres spørgsmål om cannabis' virkning og mange andre emner ind.

Desuden har Pineapple Express designet en række montrer med bagværk og andre lækkerier, der indeholder cannabis - nøjagtigt som i en delikatessebutik.