Her er redaktionens designfavoritter

Redaktionen har udvalgt deres designfavoritter blandt dem de selv har stående og dem de drømmer om at eje. Se dem her.

CHARLOTTE RAVNHOLT - MEDREDAKTØR

HVAD ER DIT YNDLINGS DESIGN DERHJEMME?
Mit yndlingsmøbel er ikke købt, men arvet. Et lille teaktræs-kabinet med skuffer, som stod på min fars kontor, og jeg fik det, da han døde. Det er et møbel, som jeg kan huske helt tilbage fra min tidlige barndom. Jeg er generelt til Midcentury-design, altså møbler fra 1950'erne og 1960'erne, lidt populært kaldet Mad Men-stilen. Et nyere yndlingsmøbel er en stol fra samme periode fundet på et loppemarked til 400 kr. – jeg har endnu ikke fundet ud af, hvem der har tegnet den. Det er en lille charmerende loungestol i sort skind med teak-ben, måske en prototype, jeg har i hvertfald aldrig set andre modeller. Begge møbler er no-name, men repræsentanter for godt, gedigent møbelhåndværk og -kunst fra dansk designs storhedstid. Møbler med sjæl.

HVILKET DESIGNIKON DRØMMER DU OM? Sofaen Poeten af Finn Juhl. Fordi den rummer alt det, der i mine øjne karakteriserer godt design: Unikt formsprog, æstetik, personality, god historik … og ikke mindst superfunktionalitet. Man sidder fantastisk i den – på alle mulige måder. Og den har en størrelse som passer ind alle steder. Generelt er jeg bare stor fan af Finn Juhl.

KASPER FOGED RASMUSSEN - NYHEDSREDAKTØR

HVAD ER DIT YNDLINGS DESIGN DERHJEMME?
Min Plopp-skammel designet af Oskar Zieta for Hay. Jeg fandt den på et lagersalg, hvor den stod helt rå og umalet, og dermed var underlig ufuldendt - den skal jo netop være malet i en metallic-farve for at opnå effekten af at være et oppustet plast møbel, der i virkeligheden er fremstillet i stål. Det er skægt at have et møbel, som mine gæster og jeg selv undrer mig over og griner af på en respektfuld måde - det er et ice breaker-møbel. Det er design med humor og kant og en umiddelbart kontrast til alt, der har med håndværk at gøre, hvilket jo bare er en illusion.

HVILKET DESIGNIKON DRØMMER DU OM?
Jeg har altid ønsket mig Hans J. Wegners The Chair – pp501/pp503. Den blev for alvor kendt, da John F. Kennedy mødte Richard Nixon i verdens første TV-transmitterede valgdebat i 1960, hvor de sad i 'Den Runde Stol', som den også hedder. Den er efter min mening Wegners smukkeste stol, men desværre er startprisen omkring 30.000 kr.

ANNETTE EGEBO HARTMANN - PRODUKTION

HVAD ER DIT YNDLINGS DESIGN DERHJEMME?
Må helt klart være min Caboche Grande pendel fra Foscarini. Den er købt i Euromobili i Italien, og hænger over vores store runde rustikke spisebord i vores farmhouse i Umbrien. Den giver et frisk pust til de mange smukke gamle møbler - og så passer den perfekt til Victoria Ghost Stolene fra Kartell. Jeg elsker mixet af gamle restaurerede møbler og nyt design.

HVILKET DESIGNIKON DRØMMER DU OM? Koglen, designet af Poul Henningsen (i kobber) til vores hall. Den er som skabt til rummet, og er (efter min mening) helt fantastisk smuk. Eller nye spisebordstole: de populære klassiske Y-stole fra Wegner. Det er en stol, der både er smuk, solid og rigtig god at sidde i.

JAKOB FALHOF - JOURNALIST

HVAD ER DIT YNDLINGS DESIGN DERHJEMME?
Jupiter-sofa af Finn Juhl. Det var et tilfælde, at min kone og jeg var i Ravnsborggade for ca. 10 år siden, hvor vi pludselig så Finn Juhls Jupiter-sofa stå i en butik. Prislappen på 8000 kroner var ikke afskrækkende. Tværtimod – det er ikke hver dag, at man falder over et Finn Juhl-møbel til 8000 kr. Hynderne var dog temmelig slidte og sofaen havde tydeligvis stået i et hjem, hvor cerutter var en del af hverdagen. Det tog faktisk flere år, før den gennemtrængende hørm af sur cerut var dampet af. I dag står sofaen i vores stue, hvor den hver eneste dag er til stor glæde for os. Pris: 8000 kr. Der er også en fotostat af en skov: Min kone er møbelsnedker, og i forbindelse med en oprydning på det værksted, hvor hun arbejder, fandt hun en gammel fotostat på ca. 2 x 1,5 meter, af en bøgeskov. Farverne er vel nærmest sepia – bruntonet og off-white, dels fordi, det er sådan den er trykt, men også fordi, den har ligget mange år på en hylde. Den er trykt på et lærred, der minder om en voksdug, hvilket giver en flot stoflighed samtidig med at den har et virkelig flot grafisk udtryk, der passer lige til endevæggen i vores stue, som vi gennem længere tid havde ledt efter et stort kunstværk til. Vi satte den op på en træ-plade uden ramme, og nu hænger den, og ser helt fantastisk ud. Pris: 0 kr.

HVILKET DESIGNIKON DRØMMER DU OM? Jupiter-stol: Da Finn Juhl designede Jupiter-sofaen, tegnede han samtidig en lænestol, der passer til. Jeg har endnu aldrig set den være til salg, men den ville jeg virkelig gerne have fingre i. Pris: Ukendt. Eller lampen Counterbalance af Daniel Rybakken: En væg-lampe, der er svævende let, men samtidig har en tyngde, der gør den til noget helt særligt. Den kunne jeg godt se i mit hjem. Pris: 6865 kr.

STINE KIRCHHEINER - ART DIRECTOR

HVAD ER DIT YNDLINGS DESIGN DERHJEMME? Det absolutte yndlings-designkøb er min vintage brunerede stammekrone fra PH. Købte den for mange år siden i i Klassik (før priserne røg til tops). Spiste dog alligevel havregrød i 3 måneder for at få råd. Nyder resultatet hver dag.

HVILKET DESIGNIKON DRØMMER DU OM? Der er mange ting, men øverst på drømmelisten står nok et sæt brune vintage Poul Kjærholm spisebordsstole, PK9. Har noget med stole og de er noget af det ypperste. Et rundt bord til ville passe fint hos mig - ikke nødvendigvis det matchende. I den lidt mere realistiske ende Karl Johan Table lamp af New Works. Den kunne godt få en plads i mit soveværelse. Smuk, enkel og dog med særpræg. Ønsker mig altid kunst. Senest et maleri af svenske Anna Bjerger fra David Risley Gallery. Går ofte kunsttur gennem Bredgade. Kødbyen er også et kig værd. Har desuden længe haft lyst til et vintage Beni Quarain tæppe - helst ét, jeg selv henter i Marrakech. Kan godt lide ting med historie og gerne noget, der har fået smukt præg af dagligt brug.

MARY JO HAU - LAYOUTCHEF

HVAD ER DIT YNDLINGS DESIGN DERHJEMME?
For en del år siden efterhånden, købte jeg et Navajo-tæppe i Tuba City Arizona. Da jeg var ung var jeg meget fascineret af de amerikanske indianere og den dag i dag synes jeg stadig at deres kunsthåndværk er i en klasse for sig. Det repræsenterer for mig – som amerikaner – en del af min historie.

HVILKET DESIGNIKON DRØMMER DU OM? Wegners skalstol, CH07. Simpelthen fordi formen er fantastisk!