Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Georg Jensen vækker gammelt, ikonisk design til live igen

Men du skal have den helt store pengepung frem, hvis du vil erhverve dig den.

© Georg Jensen

Et mesterværk i sølv

Georg Jensen har netop annonceret, at designvirksomheden vil relancere et ikonisk design, Tureen 270, designet af mesteren Georg Jensen selv tilbage i 1918.

Tureen 270 er en terrin, og en imponerende fusion mellem fremragende håndværk, eksklusive materialer og en lang tradition for skandinavisk design - den er kun produceret én gang for mere end 100 år siden. Den originale skål er dog desværre forsvundet.

Tegningerne til Tureen 270 har man fundet i Georg Jensens historiske arkiver og terrinen fremstilles i massivt sølv. Den har mere end 128 håndlavede støbninger, der laves i hånden af Georg Jensens sølvsmede på baggrund af arkivfotos, tegninger og håndlavede forme fra starten af forrige århundrede.

Det tager de erfarne sølvsmede i København mere end et år at genskabe terrinen, og kræver flere traditionelle håndværksteknikker som hamring, mejsling og oxidering.

Prisen er dog også til at tage og føle på: 1,2 millioner danske kroner skal du slippe, hvis du vil have Tureen 270 hjem og stå på kaminen.

Håndplukket til dig