© Georg Jensen

Georg Jensen præsenterer ny elegant barkollektion

Med inspiration fra Art Deco perioden og Georg Jensens gamle arkiver, har designchef Sanne Traberg designet en elegant barkollektion med rene linjer og nutidige kanter.

En barkollektion i Art Deco

Georg Jensen har netop præsenteret en ny elegant kollektion – denne gang til baren, hvor alt fra en fin champagnespand til en raffineret proptrækker er at finde. Kollektionen, som er navngivet Manhatten, bærer præg af det luksuriøse med flashback til designsproget i Art Deco perioden i 1920’erne og 1930’erne. Inspirationskilden til Manhatten har ligeledes fundet sted i Georg Jensens arkiver med mange originale skitser, fotografier og produkter.

For designchef Sanne Lund Traberg var det særligt symmetrien og de rene linjer, der var i fokus til den nylancerede barkollektion.

Manhatten er blevet justeret, så det passer nutidens formsprog, og derfor er linjerne mere skarpe og designet enkelt med sine sofistikerede og geometriske former. Designet er dermed relevant i tiden men stadig med en historie bag sig.

Det er dejligt, når vi kan se frem og tilbage på samme tid, og det er vigtigt, at nutidens design har en stærk forbindelse til vores historie.” siger Sanne Lund Traberg.

Barkollektionen, som består af 14 dele i rustfrit stål, er allerede landet i butikkerne og faktisk er denne kollektion en af de største rustfrie stålkollektioner som Georg Jensen har skabt.

© Georg Jensen
© Georg Jensen
© Georg Jensen
© Georg Jensen