Få det maksimale ud af dine stearinlys: Brug dem til denne fine idé

I stedet for at smide de mange små rester fra stearinlys ud, kan du nemt forvandle dem til et nyt stearinlys med eksklusive vibes. Det er ret genialt! Se bare her ...

diy stearinlys
© @victoriasvenssonn

Er du en af dem, der elsker at have stearinlys tændt, så kender du helt sikkert også til at stå tilbage med en masse stearin-stumper, når lysene er brændt ud.

Oftest ender man med bare at smide de små rester ud - men faktisk kan du få stor gavn af at samle alle dine stearin-rester til bunke.

En ny DIY-tendens, hvor flere omsmelter deres mange rester til et nyt stearinlys, har nemlig spredt sig på Instagram.

Udover, at det udnytter stearinlyset til fulde, så slipper man også for ligeså ofte at skulle ud og investere i nye stearinlys.

Fra rest til nyt lys

Vi har før set, hvordan flere selv har omsmeltet stearinlys og givet dem en ny fin form ved hjælp af silikoneforme - og dét at omsmelte stearinlys er derfor ikke nyt i sig selv.

Men idéen med denne geniale DIY-tendens er, at de smeltede rester hældes direkte op i en flot skål, som giver stearinlyset et mere eksklusivt og spa-lignende udtryk.

Se fx bare @victoriasvenssonn's flotte eksempel herunder.

Omsmelt selv dine rester fra stearinlys

Har du fået lyst til at prøve den fine DIY af derhjemme, så er det heldigvis ret ligetil. Følg guiden herunder.

Det skal du bruge

 • 2 gryder.
 • Vand.
 • Rester fra stearinlys.
 • Madpincet.
 • Lysvæger.
 • Grillspyd.
 • En skål. Hvis ikke du allerede har en derhjemme, kan du måske finde en til en god pris i en genbrug - det vigtigste er bare, at du vælger en skål af et materiale, som kan tåle at være i kontakt med ild og varmen derfra.

Sådan gør du

 1. Fyld en af gryderne med vand og bring det i kog.
 2. Fyld den anden gryde med alle stearin-resterne.
 3. Placer gryden med resterne oven i gryden med det kogende vand, og lad stearinlysene smelte.
 4. Når stearinen er smeltet, skal du fiske alle de gamle væger fra. Dette kan du eventuelt gøre med en madpincet.
 5. Sno toppen af vægerne rundt om grillspydene, og placer grillspydene ovenpå skålen, så den ene ende af vægen rammer skålen og den anden holdes oppe af gillspydene. Her kan du selv vælge, hvor mange væger du gerne vil have i dit stearinlys.
 6. Hæld nu den smeltede stearin i skålen og lad den tørre.
 7. Klip det overskydende af vægerne fra, så de får den længde, du gerne vil have - og SÅ er lyset kan til at give hygge på fx badeværelset eller i stuen.