© Hugau/Larsson

Designerne fortæller: Reflections

Nogle ville kalde det et utraditionelt samarbejde - Julie Hugau er smykkedesigner, mens Andrea Larsson især er kendt for sine tapetdesigns. Mød de to designere bag Reflections og få et eksklusiv indblik i processen bag.

HVAD VAR VISIONEN BAG REFLECTIONS?

Først og fremmest er det selve produktet, vi har taget udgangspunkt i. Vi elsker spejle og de muligheder, der ligger i materialet. Vi synes, at vi kunne skabe noget, der var anderledes og som bidrog med noget vildt til boligen. Vi var ret glade for tanken om at lave en form for smykke til boligen, der både lænede sig op af det kunstneriske og den designede accessory.

HVOR HAR I FUNDET INSPIRATIONEN TIL REFLECTIONS?

Inspirationen kommer egentlig fra et behov. Et behov for at få noget mere flippet og dekorativt ind i boligen. Et behov for at bryde lidt med det helt skandinaviske look og også få blandet noget ind i indretningen, der ikke nødvendigvis skal opfylde et specifikt behov. Men som bare er et behov for noget smukt og dekorativt. Julie, der startede med at lave nogle af spejlene, kommer også fra smykkeverdenen og den kan man genkende i spejlene mange steder. Vi er begge ret vilde med det lidt flippede og grafiske. Andrea laver mange mønstre i sine tapetdesigns, og det præger også vores designs. Vi udvikler løbende og når man er i gang med en proces, så kommer inspirationen pludselig mange steder fra. Stilmæssigt er vi fx ret vilde med miami style og art deco. Der er så mange vilde former og farver, og vi elsker det.

Læs også: Unik vægdekoration

HVORDAN HAR ARBEJDSPROCESSEN VÆRET?

Virkelig fed. Vi har ligesom taget det hele ad hoc og prøvet følge med det naturlige flow. Det her er jo sjovt. Selvom det er hårdt arbejde, og man ikke kommer sovende til noget, så er vi høje over denne proces. Vi taler meget, tegner meget og regner meget.

Læs også: Nye spejle med flere funktioner

HVORDAN ADSKILLER SLUTPRODUKTET SIG FRA JERES FØRSTE IDEER?

Det adskiller sig faktisk ikke så meget. Udover vi har lavet mange flere produkter og mange flere farver, så er stilen og produktet som udgangspunkt det samme. Vi har arbejdet meget praktisk med emballagen og de enkelte detaljer, der enten kunne have gjort produktet mere skrøbeligt eller mindre pænt. Vi går meget op i detaljer, og det er detajlerne og de nye designs, som vi fokuserer meget på. Det er samtidig meget vigtigt for os at bevare det håndlavede look og den lidt uperfekte finish. Vi synes det ser fedt ud, når det ikke ser støbt ud.

Læs også: En designer fortæller: Form Chair

HVAD ER FREMTIDEN FOR REFLECTIONS?

Vi er ved at have de butikker i Danmark, som vi gerne vil have. Vi vil ikke ligge alle steder. Det er klart et mål for os, at butikkerne og kunderne føler de har noget unikt. Vi satser utroligt meget på udlandet. Vi synes produktet er oplagt til det. Vi har fået agenter i Norge, Tyskland og England, hvor vi netop er startet op. Og vi har bestilt messe på Maison & Objet i Paris til September. Det er utroligt spændende det hele, og lidt nervepirrende. Vi arbejder på et nyt produkt “Crystal Version”, som bliver så cool og kommer til salg i butikkerne til efteråret. Så vi udvikler hele tiden. Vi kan næsten ikke lade være.