Designerens 5 bud på inspirerende klassikere

Den danske designer, Chris Liljenberg Halstrøm, giver her sine 5 bedste bud på inspirerende møbelklassikere.

Designklassikere

Ifølge en af Danmarks dygtigste designere, Chris Liljenberg Halstrøm, så kan man ikke kalkulere sig frem til en designklassiker, men man kan gøre sig umage for at frembringe lødige møbler, der kombinerer funktion og æstetik med sublime materialer og udsøgt håndværk – og så kan kun tiden vise, om designet går i glemmebogen eller ender som et skattet arvestykke.

Læs meget mere om Chris Liljenberg Halstrøm og hendes design her.

5 bud på inspirerende klassikere

Ildpot fra Grethe Meyer Design
© Grethe Meyer Design

1. Grethe Meyers ildpot
Jeg elsker det stel, fordi materialet lever og forandrer udtryk i brug. Der er noget jordbundet over det - og så er det praktisk. Jeg glæder mig over, at det kommer i produktion igen.

Alvar Aaltos trebenede stool 60
© Alvar Aalto

2. Alvar Aaltos trebenede Stool 60
Den har altid stået mit hjerte nær – også selvom den måske har noget institutionsagtigt over sig. Det er netop et robust kvalitetsmøbel, der tåler lidt af hvert. Den minder mig om det essentielle ved møbeldesign, og jeg plejer at kigge på den, hvis jeg kommer i tvivl i et projekt. Jeg har den faktisk tatoveret på min ene arm.

Liggestol designet af Bruno Mathsson
© Bruno Matsson

3. Bruno Mathssons Pernilla-liggestol med armlæn
Den svenske designer er et stort forbillede for mig, og jeg synes, at hans møbler er evigt interessante. Hans skulpturelle formgivning, sammen med hans overvejelser om det at sidde og om den løse polstring, der kan repareres eller udskiftes, er inspirerende.

Smuk designerstol af Sori Yanagi
© Sori Yanagi

4. Sori Yanagis Butterfly Stool
Jeg har en særlig forkærlighed for taburetter, og Butterfly Stool er et af de møbler, som inspirerede mig til selv at designe møbler. Den er enkel og skulpturelt udfordrende på én og samme tid.

Akari Lamp designet af Isamu Noguchi
© Isamu Noguchi

5. Isamu Noguchis Akari Lamp
Rispapirlampen har fået en renæssance, og mange designere kommer med nye bud, men der er ikke nogen, der slår den helt klassiske, som Isamu Noguchi forfinede. Lamperne giver et særligt lys og en stemning, som er svær at finde andre steder.