Design Awards 2021: Årets Lampe

Prisen gives til en lampe, der forener god formgivning, nytænkende materialevalg og optimal belysning, der fungerer naturligt i et moderne hjem. Se de nominerede her.

Design Awards 2021

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Scandinavian Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres Årets Lampe. Se de nominerede her.

Musling af Ahm & Lund for Fritz Hansen

Musling af Ahm & Lund for Fritz Hansen
© Fritz Hansen

Navnet Musling er virkelig velvalgt, og designet er en sand hyldest til lyset. Lyskilden er perlen, som kommer til syne, når pendlens to skærme åbnes. Hvor meget lys, der skal lukkes ud, bestemmes af åbningens størrelse, men lampen er smuk, både i åben og lukket tilstand. De mundblæste glasskærme leder på fineste vis strålerne blødt ud i rummet, og med de lækre messingdetaljer har Musling også i virkelighedens verden potentialet til at blive en ægte klassiker.

Moonsetter af Anne Boysen for Louis Poulsen

Moonsetter af Anne Boysen for Louis Poulsen
© Louis Poulsen

Moonsetter er en lampe, en lysskulptur, et stykke raffineret legetøj – ja, måske ligefrem kunst. Anne Boysen har designet lampen ud fra sin egen fascination af lys, og den måde lyset kan indtage et rum på, og hun gik til opgaven med alle sanser i spil. Moonsetter kræver på samme måde action fra brugeren, den fremtvinger stillingtagen, stort mod, og med sit internationale format indtager den rummet på smukkeste vis. En statement-lampe hvor funktionalitet og design går op i en højere enhed.

Soleil af Philip Bro Ludvigsen for Le Klint

Soleil af Philip Bro Ludvigsen for Le Klint
© Le Klint

Soleil er en helt perfekt lyskilde, de steder hvor lyset spiller hovedrollen, mens selve lampen gerne må være mere underspillet, for eksempel over spisebordet. I Soleil møder Le Klints klassiske folderi moderne led i et enkelt og vellykket design, som nærmest svæver som en sky, mens lysets stråler strømmer blødt og behageligt ud i rummet. De fine trædetaljer er en smuk tilføjelse, og her er for en gangs skyld en lampe, som du bliver belønnet for at kigge op i!

TR41-serien af Tom Rossau for Tom Rossau

TR41-serien af Tom Rossau for Tom Rossau
© Tom Rossau

En smuk twistet lysskulptur som skaber et indirekte lys i rummet. TR41-serien byder både på en gulvlampe, som står let hævet på en fod, og som pendel som elegant svæver i rummet. Tom Rossau har en helt særlig design-signatur, og i TR41-serien kommer den til sin ret på fineste vis. Lad en enkelt lampe sende sit bløde lys ud i stuen, eller endnu bedre: sæt to sammen, og lad dem spille op mod hinanden.

Glossy af Maria Berntsen for Nordlux

Glossy af Maria Berntsen for Nordlux
© Nordlux

Her mødes svævende sart opalglas med tung selvsikker marmor i en sand lækkerbisken af en bordlampe – de små messingdetaljer gør kun designet endnu mere elegant. Lampen er pæn og diskret, når lyset er slukket, men designet kommer virkelig til sin ret, når den bliver tændt, og den runde skærm gløder. En blød og sart bordlampe, som samtidig står trygt og stabilt og kan bruges … ja, hvor i hjemmet kan den egentlig ikke bruges?

Rizzatto af Paolo Rizzatto for Nuura

Rizzatto af Paolo Rizatto for Nuura
© Nuura

Rizzatto-kollektionen er Nuuras første samarbejde med Paolo Rizzatto, Italiens svar på Poul Henningsen. Den italienske designer har en lang karriere bag sig, hvor han har grundlagt og designet for nogle af verdens mest velrenommerede belysningsfirmaer. Rizzatto-kollektionen er designet efter inspiration fra lysekronen, og lyskilden er smukt kapslet ind af mundblæst glas, som spreder et blødt lys i rummet. Den har et internationalt look, og med de fine messingdetaljer og facetslebet glas stråler lamperne næsten som smykker i rummet.