Design Awards 2020: Årets Upcoming

Prisen går til en person eller et brand, som de færreste havde hørt om før 2018/2019, men som i det forgangne år for alvor stillede sig op på designscenen. Se de nominerede her.

© Smallrevolution

Design Awards 2020

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres Årets Upcoming. Se de nominerede her.

Séché Studio

Séché Studio
© Séché Studio

Séché Studio bestående af Linnea Ek Blæhr og Laura Bilde har på kort tid markeret sig som en ambitiøs designerduo på den danske designscene indenfor både produkt- og rumdesign.

De går på én gang i dialog med etablerede kommercielle brands som fx Egetæpper og Holmegaard, og går samtidig egne kunstfærdige veje, hvor de udforsker det sjælfulde i detaljen, i materialet og i bearbejdningen heraf, såvel som i et skulpturelt formsprog.

På stille, men karakterfuld manér, tilføjer de et selvstændigt udtryk, som både udspringer af og respekterer den skandinaviske minimalistiske designtradition.

Nue Studio

Nue Studio
© Nue Studio

Nue Studio har leveret få, men stærke design til den danske designverden.

Både Frederiks-Stolen og deres Roche-kollektion indtager ydmygt, men sikkert deres plads i rummet – ude som inde.

Konceptet er overbevisende i sin sammenblanding af dansk minimalisme og fransk skulpturkunst. Og så går de holistisk til værks: Værdier omkring minimalisme, slow-living og bæredygtighed får en fysisk manifestation i alt, hvad de bringer til verden.

Matias Moellenbach

Matias Moellenbach
© Matias Moellenbach

Matias Moellenbach trækker tråde tilbage til Poul Kjærholm, hvis møbler skulle være smukke fra alle vinkler, og hvis æstetiske særpræg ofte lå i den tekniske detalje, ligesom han ideologisk set ønsker, på samme måde som Børge Mogensen, at skabe demokratisk design for folket.

Samtidig er Matias Moellenbach sin egen.

Ved kontinuerligt at undersøge nye produktionsmetoder, og arbejde tæt sammen med ingeniører, håndværkere og fagfolk, opstår det særprægede.

Arne Aksel

Arne Aksel
© Arne Aksel

Arne Aksel er en del af, hvad man kunne have lyst til at kalde en tekstil-, eller måske mere præcist en gardin-revolution.

Aldrig før har vi set så mange gardinfirmaer blomstre frem. Men Arne Aksel har noget ekstraordinært over sig, som har ladet vores øjne falde på netop ham.

Han inspirerer med sin kompromisløshed og sit flamboyante univers, som samtidig udviser en raffineret farveforståelse, som giver ethvert rum en helt særlig ro og sanselighed.

Smallrevolution

© Smallrevolution

Smallrevolution har rigtig nok skabt en lille revolution.

Det lille farverige design er på sit idéplan rigt, idet det på den ene side er et multifunktionelt møbel, som kan bruges som sidebord, natbord, taburet, sofabord, stol etc.

Og på den anden side er designet bæredygtigt, idet det lille møbel er lavet af 100 % genbrugt PE-plastik, produktet kan genbruges igen og igen, og alt er lavet lokalt i Danmark.

SmallRevolutions møbler står i hjemmet som farverige symboler på voksen ansvarlighed og barnlig leg og kreativitet.

De er en påmindelse om, at hvis vi hver især laver små ændringer i vores liv, så kan vi sammen udrette store ting.

Nordic Modern

Nordic Modern
© Nordic Modern

Det er godt set af Nordic Modern, at der i Vibeke Klints tæpper, ikke bare lå en oplagt mulighed for at gøre et unikt tidsløst design tilgængeligt for flere, men også at viderebringe og formidle et stykke kulturarv.

Vibeke Klint er nemlig blevet beskrevet som et af det 20 århundredes mest betydningsfulde danske vævere og designere, som sågar blev udnævnt til Ridder af Dannebrog for sit æstetiske bidrag til den danske befolkning.

Desuden kendte Nana Fenge og Peter Kampmann, som står bag Nordic Modern, Vibeke Klint personligt, og man mærker en ærbødighed og et dybtfølt ansvar for at viderebringe arven på bedst tænkelig vis.