Design Awards 2019: Årets Design

Prisen gives til design, der manifesterer nytænkning, kreativitet og omtanke i forhold til livet og hverdagen i boligen i dag og i fremtiden. Se de nominerede her.

Design Awards 2019: Årets Design

BO BEDRE hylder i samarbejde med Bolig Magasinet, Nordic Living og Costume Living det bedste design og de bedste designere i årets løb. I den forbindelse kåres “Årets Design”. Se de nominerede her.

© Georg Jensen

Frequency opsats

Design: Kelly Wearstler
Producent: Georg Jensen

Enhver borddækning med respekt for sig selv har et centerpiece, og Frequency-opsatsen er det fødte midtpunkt. Med sin skulpturelle form og spejlblanke overflade tiltrækker den gæsternes opmærksomhed og svæver nærmest på en bund af bølger. Et yderst vellykket samarbejde mellem californiske Kelly Wearstler og Georg Jensens stolte, danske håndværk.

© Holmegaard

Cado vase

Design: Fumie Shibata
Producent: Holmegaard

Et smuk dansk-japansk hyldest til Sakura og Kado-kunsten, som går ud på at skabe harmoni og variation i samspillet mellem vase og indhold. Cado er mundblæst i de smukkeste toner af rosa, og mulighederne for at style sine blomster er uendelige – også efter kirsebærtræerne er afblomstret, og årstiden byder på nye sorter. De to dele kan bruges sammen eller hver for sig, men uanset vil Cado altid spille birollen og understøtte den sande stjerne: naturen.

© B&O

Beosound Edge højtaler

Design: Michael Anastassiades
Producent: B&O

En engelsk 1-pundsmønt på højkant. Det er inspirationen til Michael Anastassiades første design for Bang & Olufsen. Den trådløse højtaler er elegant og minimalistisk, men indbyder samtidig til leg og interaktion. Lyden justeres ved et rul frem eller tilbage, og højtaleren er i det hele taget fyldt med tekniske finesser. B&O sætter endnu en gang en stor, fed streg under, at lyd ikke bare skal høres, men også ses.

© August Sandgren

Officebox

Design: Øivind Slaatto
Producent: August Sandgren

Slaattos Officebox rammer lige ned i tidens opgør med det faste arbejde og den stationære kontorplads. Vi kigger frem mod et liv som mobile arbejdsnomader, hvor vi går fra projekt til projekt, og hvor arbejdspladsen flyder fra hjemmet til caféen eller blot fra skrivebord til skrivebord på hovedkontoret. Officebox er det trygge, personlige holdepunkt med plads til labtop, familiebilleder, notesbøger og skrivegrej. Det er godt tænkt af Slaatto men også af August Sandgren, som endnu en gang har formået at tænke ud af deres klassiske boks.

© Louise Roe

Balloon vase 04

Design & producent: Louise Roe Copenhagen

Louise Roe Copenhagen formår at fange tiden og er de seneste år rykket i retning af det kunstneriske og unikke med det gedigne håndværk i fokus. Vasen Balloon 04 er et godt eksempel: den er mundblæst og i konstant forandring, alt efter hvordan lyset falder, og fra hvilken vinkel den ses. Den er skulpturel og ‘kan noget’ både med og uden blomster. Den minder os om klassiske, hæderkronede keramikere og er samtidig yderst moderne i sit udtryk.

© Royal Copenhagen

Hav stel

Design: KiBiSi
Producent: Royal Copenhagen

Modsætningerne mødes i Royal Copenhagens nye stel, som har været mere end 10 år undervejs og er født af tre verdenskendte kreative. Det er en stærk hyldest til både naturens ynde og råhed med fokus på fiskeskel, fuglekroppe og havets skiftende toner. Vi vil især fremhæve den nye hybridskål og tekanden, hvor porcelæn og kobber går smukt i spænd. HAV er stærkt inspireret af det klassiske og meget danske Mågestel, men er samtidig moderne med delikat, asiatisk udtryk.